Megyei időjárás

2024.04.20. 08:00

Újabb hidegfront hűti az amúgy sem meleg levegőt

Fotó: Zamrznuti tonovi

Szombaton ismét hidegfront érkezik hazánk térségébe. Délelőtt a nyugati országrészben, estére már a déli és középső megyékben is feltámad, erősödik az ÉÉNY-i szél. Keleten mérsékeltebben élénkülő légmozgás a valószínűbb.
Többnyire felhős égbolt várható változó vastagságú, olykor szakadozó, gomolyosodó felhőzettel. A Tiszántúl térségében van főként esélye tartósabb napsütésnek.
A felhőzetből elszórtan, nagyobb valószínűséggel a Dunántúl térségében és északon alakulnak ki futó záporok.
Este, éjjel a keleti országrészben is felerősödik várhatóan az É-i szél. A Duna-Tisza közén lehet mérsékeltebb a légmozgás. Nyugaton erősen, keleten változóan felhős időben elvétve, inkább nyugaton lehet zápor. (Az Alpokalja magasabban fekvő tájain hózápor is kialakulhat.)

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek délután 13,
szombat reggel 4,
szombat délután 11,
vasárnap reggel 2 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap az ország nyugati felén erősebben felhős időben elszórtan, de ismétlődően alakulhatnak ki záporesők. Hűvös napra van kilátás. Ezzel szemben keletebbre el-elvékonyodó, szakadozó felhőzet mellett ki-kisüthet a nap és a hőmérséklet is valamivel enyhébbnek ígérkezik.

- Hétfőn és kedden napos és felhősebb időszakok váltakozása most a legvalószínűbb olykor kissé élénkebb É-i széllel. Elvétve kialakulhat futó zápor is, de nem látszik jellemzőnek a csapadék.

- Szerdára egyelőre szeles, felhősebb idő ígérkezik délelőtt kiadósabb esővel, majd délután szakadozó felhőzettel.

- Csütörtökön, pénteken szakadozó, csökkenő felhőzet mellett egyre több napsütésben lehet bízni. Fokozatos enyhülés kezdődhet. Kisebb zápor ugyan még kialakulhat, de jelentős mennyiségű eső nem látszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!