Megyei labdarúgás

2024.04.26. 11:50

Pikáns meccsek lesznek a hétvégi fordulóban

A Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban ezen a hétvégén több rangadót is játszanak. Szombaton Kadarkúton lép fel a Nagyatád, míg vasárnap a Somogysárd vendége lesz a Balatonlelle, de érdekesnek ígérkezik a két szomszédvár, a Juta és a Toponár egymás elleni fellépése is.

Fenyő Gábor

A Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi 26. fordulójában csak három mérkőzést rendeznek szombaton, míg öt találkozó vasárnapra marad.

A 26. forduló párosítása

Szombat – 17 óra:
Kadarkút–Nagyatád
Az éllovas és bajnoki címvédő Nagyatádnak a mostani bajnoki szezonban csupán egyetlen veresége van: még tavaly ősszel a 11. fordulóban Kadarkúton kaptak ki egy góllal. Most bizonyára hajtja őket a visszavágás vágya. Az idén még százszázalékosok, s az a céljuk, hogy a tavaszi hadjáratuk egészen a szezon végéig kitartson.

Nagybajom–Kaposfüred
Ez az a meccs, amely a tippmixen fix egyesként szerepelne.

Balatoni Vasas–Csurgó
A hazai pálya inkább a Balatoni Vasas mellett szól, ám a Csurgót nem szabad sem lebecsülni, sem félvállról venni.

Vasárnap – 17 óra:
Somogysárd–Balatonlelle
Az ősszel a Somogysárd pontot szerzett Balatonlellén. Talán most is a pontosztozkodás tűnik a legvalószínűbbnek.

Juta–Toponár
A 11. fordulóban a Toponár 5–1-re gázolta el a Jutát. Most viszont Jután csap össze egymással a két szomszédvár csapata.

Tab–Barcs
Mind a két társaság eddig egyaránt 21 pontot gyűjtött. Inkább a házigazda tabiak felé billen a mérleg nyelve, de az újonc barcsiak képesek lehetnek meglepetést okozni.

Balatonkeresztúr–Marcali
Ha úgy nézzük, itt is szomszédvárak találkoznak egymással, lévén a két település közé csak Kéthely ékelődik be. A vendég Marcali a rutinosabb csapat, így van rá esély, hogy ponttal vagy pontokkal távozzon Balatonkeresztúrról.

Segesd–Öreglak
A jelek szerint már fordulókkal a vége előtt eldőlt a 15. és a 16. hely sorsa, vagyis a segesdiek búcsút vesznek az első osztálytól.

MESTERLÖVÉSZEK

A góllövőlista élcsoportja: 1. Bradics Tamás (Marcali) 28 gól; 2. Vukan Nikolics (Nagyatád) 23 gól; 3. Laczkó Dávid József (Toponár) 21 gól; 4. Bene Zsombor (Balatoni Vasas) 20 gól; 5–7. (holtversenyben) Kelemen Kevin (Balatonlelle), Decsi Richárd (Toponár) és Ivusza Gábor (Toponár) 17 gól; 8. Simon Róbert (Kadarkút) 16 gól; 9–14. (holtversenyben) Horváth Péter (Nagyatád), Németh János Attila (Balatonlelle), Pető Tamás (Toponár), Balogh László (Marcali), Boros Tamás (Csurgó) és Tompa István (Barcs) 15 gól; 15–19. (holtversenyben) Dekanics Márk (Nagyatád), Márton András (Nagybajom), Palkovics Tamás (Somogysárd), Kollega Krisztián (Juta) és Orsós Viktor Márk (Kaposfüred) 14 gól; 20. Weimann Richárd (Nagybajom) 12 gól; 21–22. (holtversenyben) Babai Gábor (Nagybajom) és Kálazi Tamás Bálint (Balatoni Vasas) 11 gól; 23. Beke András (Balatoni Vasas) 10 gól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában