Digitália

2024.06.27. 06:00

Hogyan nézzen ki fiatalabbnak és karcsúnak a nyári szelfiken?

Nyáron sok fényképet készítünk: megfelelő beállításban az előnyösebb oldalunkat mutathatjuk. Ha a beállítás nem elég, eláruljuk, miilyen képszerkesztőt használ Kim Kardashian.

MW

Forrás: YouCam Perfect - Photo Editor

Találjuk meg a legjobb szelfiszöget

Készítsünk kilenc sorozat szelfit. Először nézzünk egyenesen a kamerába, majd exponáljunk három képet: egyet szemből, egyet felülről és egyet alulról.

Fordítsuk jobbra az arcunkat. Miközben megtartjuk a szemkontaktust a mobil objektívjével, készítsünk szelfit a kamerával arcmagasságban, azután egyet úgy, hogy a kamerát magasabban, és megint egyet, ahol alacsonyabban tartjuk.

Tegyük ugyanezt az arcunk bal oldalával. Végül hasonlítsuk össze a kilenc fényképet, hogy megtudjuk, melyik szög a legelőnyösebb az arcformánknak.

Kényes kérdés a nyakunk

A toka, a nyaki zsírrétegek, bőrhibák nemigen javítanak a látványon: hajtsuk kissé előre a fejet, hogy közelebb kerüljön a kamerához. Ugyanakkor nyújtsuk meg a nyakat, és kissé billentsük le az állunkat. Igen, az életben ez eléggé furán néz ki, de a kamera lencséjének a legtöbb embernél így előnyös.

Csillogjon a szem!

A rossz világítás még a legvonzóbb embert is horrorfilmbe illő gonosztevővé tudja varázsolni. Íme pár ökölszabály:

Ne álljunk lámpa alá! A közvetlen ránk eső világítás durva árnyékokat vet, amitől bőrünk rémesen fog kinézni.
Használjuk az aranyórákat! A fotósok által kedvelt Golden Hours egy órával napkelte után és egy órával napnyugta előtt van. Ennek puha, természetes fénye ragyogóvá varázsolja bőrünket.
Álljunk szembe egy fényforrással! Nyissuk tágra a szemünket.
Kinn, szabad térben! Forduljunk a nap felé, hogy kihasználjuk a természetes fényt. De ha magasan van a nap, hunyorogni fogunk, vagy sötét árnyékokat vet az arcunkra: ilyenkor inkább keressünk némi árnyékot.
Videóhíváshoz: Aki gyakran vesz részt online videóchateken, használhat jól beállítható plusz megvilágítást. Ilyen például az ötvenezer forinthoz közelítő árú Lume Cube Broadcast Lighting Kit.

Teljes testet ábrázoló fotókon jobban nézünk ki

Nem szerencsés túl közel állni. Fordítsuk el a törzsünket a kamerától, majd helyezzük a súlyunkat a távolabb eső csípőnkre. Így a mobilhoz/fényképezőgéphez közelebb eső láb karcsúbbnak tűnik.
Tegyük a kezet a csípőnkre. Karcsúbbnak tűnik így a karunk, mintha a testünkhöz szorítanánk.

Záró ötlet

Ha a felsoroltak közül mindet megtettük, de még mindig nem nézünk ki jól, rengeteg fotószerkesztő alkalmazás közül lehet válogatni, ami karcsúbbá varázsol, öt kilóval csökkenti (látszólag) a testsúlyunkat, vagy szükség esetén még a hátteret is eltávolítja. Ilyen például az állítólag Kim Kardashian által is használt YouCamPerfect alkalmazás – lásd borítóképünket.

Ingyenesen letölthető, de vigyázzunk: az alapbeállításokon túl rengeteg olyan pluszmegoldást rejt, aminek aktiválásáért fizetni kell. Az app, ami Kardashiant szépíti iOS-re itt, Androidra pedig ezen az oldalon szerezhető be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!