2021.01.23. 09:16
Unja már a hagyományos panírt? Készítse így a csirkemellet!
A panírozott csirkemell egy örök klasszikus, biztosan nem fog soha kimenni a divatból. Ám egy idő után kissé unalmassá válik. Ilyenkor jó, ha van egy recept a tarsolyában, amit csak úgy előránthat. Ilyen a sajtos, fűszeres panírmorzsában megforgatott csirkemell is, amelyet a sütőben kell megsütni. Próbálja ki!
Forrás: Shutterstock
Ami az előkészületeket illeti: hasonlóan kell hozzáfogni, mint a hagyományos panírozott csirkemellhez – írja az Origo.
Először vágja ketté a csirkemelleket, hogy ne legyen túl vastag a hús. Ezután még érdemes kiklopfolni, majd jöhet rá a só és a bors.
Egy edényben keverjen össze egy bögre pankómorzsát, egy marék reszelt sajtot, egy teáskanál oregánót, fél teáskanál fokhagymaport.
Egy másik tálban pedig verjen fel egy tojást. A csirkemelleket forgassa meg a tojásba, majd a sajtos panírmorzsába, és tegye egy alufóliával kibélelt, olajjal kikent tepsire.
Melegítse elő a sütőt 200 fokra, és süsse a csirkemelleket negyedóráig. Ezután vegye ki a tepsit a sütőből, fordítsa meg a csirkemelleket,
tegyen rá paradicsomszószt, szórja meg vastagon sajttal,
és mehet vissza még legalább öt-tíz percre, amíg a sajt szépen megolvad. Már kész is! Fogyassza tésztával, krumplival, valamilyen salátával vagy rizzsel!
Borítókép: illusztráció