Bulvár-celeb

2 órája

Ezekre figyeljen, hogy ne bosszúság, hanem élvezet legyen a grillcsirkézés

Több üzletlánc is árul frissen sülteket, kolbászokat, hurkát és grillcsirkét is. Ha az utóbbiból rendszeresen vásárol, jobb ha tudja, mire érdemes odafigyelni a kiválasztásnál.

MW

Finom ebéd vagy vacsora, és időt is spórolunk vele

Forrás: AFP / Shutterstock

Fotó: tugol

Sok boltban lehet kapni frissen sült grillcsirkét egészben vagy akár darabolva is. Nem árt azonban észben tartani néhány dolgot annak érdekében, hogy a legjobb és legfinomabb példányt vigyük haza.

A bolti grillcsirkével időt spórolunk, mégis finom sült hús kerül az asztalra, ráadásul még egészségesebb is, mint a olajban kisütött rántott szelet vagy a zsíros sertéstarja. Nem véletlen, hogy sokan veszik, hiszen bármilyen körettel és egy kis savanyúsággal kínálva remek ebéd, de szálaira szedve, tortillalapba csavarva, salátával és szósszal fenséges vacsora is lehet – írja a Mindmegette. 

Grilled,Chicken
Mindig nézzük meg, hogy a tálcán nem gyűlt-e fel víz vagy a csirke szaftja
Forrás:  Shutterstock

Hogyan válasszunk?

Két dolgot kell megfigyelni: az egyik a bőr, a másik pedig a tálca vagy a csomagolás, pontosabban az, hogy mi van a grillcsirke alatt.

A tökéletes bolti grillcsirke bőre ugyanis feszes és ropogós, teljesen befedi a húst, és sehol sem látszik ki a fehér csirkehús, ami a túlsütés jele lehet. A sült grillcsirke alatt nem áll víz és szaft, legfeljebb egy pici nedvesség lehet a csomagolás oldalán és alján, ami annak a jele, hogy frissen, melegen került a pultba a sült.

 Igyekezzünk a legmelegebb grillcsirkét választani, ugyanis az készült el legutoljára, de ha biztosak szeretnénk lenni abban, melyik a legfrissebb, kérdezzük meg a bolti eladókat. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!