Házias ízek

2024.08.01. 14:35

Nemcsak a vasárnapi ebéd elkészítéséhez, a beszerzéshez is adunk tippeket!

A vasárnap sok családban már-már hagyományosan a rántott hús és a hozzá tartozó sült krumpli napja. Biztosan nagyon sokaknak megmaradtak gyerekkori családi ebédek emlékképei, hangulata, ízei, ezeket pedig igyekszünk általában átadni mi is.

MW

Nyáron is folytatódnak a SPAR árcsökkentő, pénztárcabarát akciói

Forrás: Spar Magyarország

A rántott hús az az étel, amit mi, magyarok különösen kedvelünk. Úgy szeretjük, ha a panír tökéletesen simul a hús fölé, és szinte roppan, amikor beleharapunk. Leggyakrabban zsemlemorzsába forgatjuk a húst, amelyet fűszerekkel vagy magokkal dúsíthatunk. A japán panko morzsa kéregtelen kenyérből készül, így ropogósabb lesz a végeredmény. A zsemlemorzsán túl használhatunk durvára őrölt kekszet, diót, sőt kukoricapelyhet is. Panírozni kifejezetten nehéz, de néha mégis túl puha lesz a panír, esetleg leesik sütés közben. Ide kattintva segítséget nyújtunk a tökéletes rántott hús elkészítéséhez – írja cikkében az Origo.

Az igazi dilemma viszont csak most, a körettel kezdődik. Mi legyen a húshoz? Krumpli! Igen ám, de van, aki a sült változatra, más pedig a pürére esküszik. Itt megmutatjuk, hogy a manapság divatos air fryerben milyen ínycsiklandozó petrezselymes krumplit készíthetünk a rántott húsunkhoz, ha pedig erre navigálunk, akkor az egészséges és közben nagyon finom krumplipüré titkát áruljuk el. Vigyázat! Mi ismerünk olyat, ami mindkét köretből szedni fog a vasárnapi asztalnál!

Az ígéret szép szó

Mi pedig betartjuk: friss tippet adunk, hol szerezhetik be a hozzávalókat. Mostantól ugyanis minden héten három-három közkedvelt, nagy forgalmú terméke árát csökkenti jelentős mértékben a SPAR Magyarország. Ennek jegyében 2024. augusztus 1. és augusztus 7. között a kiszolgálópultban kapható REGNUM csontos sertéskaraj 16 százakkal lesz olcsóbb, így a korábbi 2149 forintról 1799 forintra csökken a kilogrammonkénti ár.A piros újburgonya egy-egy kilogrammja ebben az időszakban 349 forint helyett 249 forintért kapható, ami 28 százalékos árkedvezményt jelent. A rántott húst pedig valamivel le is kell öblíteni: 18 éven felüli olvasóinknak jó hír, hogy a nyári szezonban különösen nagy népszerűségnek örvendő, fél literes kiszerelésű Staropramen dobozos sörök esetében a mennyiségi vásárlással még jobban járunk, mivel 4 darab vásárlásától darabja csak 329 forint.

Nem mindegy, mennyit fizetünk a hozzávalókért (a kép illusztráció)
Forrás: Spar Magyarország

Nyáron is folytatódnak a SPAR árcsökkentő, pénztárcabarát akciói: az áruházakban ezután is találkozhatnak 1000 piros árcímkés termékkel: ezek körét hetente változtatják. Az INTERSPAR hipermarketekben 1600, a SPAR szupermarketekben pedig 400 sárga címkés, csökkentett árú termék segít a spórolásban, a MySPAR applikációban elérhető kedvezmények pedig további pénztárcabarát megoldásokat kínálnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában