Mindig van felfelé

2024.05.29. 16:34

Nem a profitért csinálja a bizniszt Geszti Péter

Zenész, dalszerző, üzletember és marketing szakember, a Rapülők, a Jazz+Az zenekar alapítója és számtalan zenei tehetséget indított el a siker útján Geszti Péter. Ő volt a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara Mindig van feljebb elnevezésű rendezvényének előadója.

Koszorus Rita

A csaknem teltházas előadáson somogyi vállalkozóknak beszélt a siker titkáról, az innováció fontosságáról, valamint arról, hogyan tudnak hatékonyan kommunikálni az online térben. 

Geszti Péter elmondta: a kilencvenes évektől dolgozik különböző vállalkozásokban, s amikor úgy látta, hogy itt az ideje a váltásnak, hajlandó volt és mert lépni. – A kapitalizmus örökké nem tartható fent, úgy gondolom, hogy az emberiségnek egy fenntartható gazdaságot kell létrehoznia, de mi még ettől távol vagyunk, mondta Geszti Péter Kaposváron. Hozzátette: a vállalkozásai működtetése során általában nem a profit maximalizálás volt számára az elsődleges cél, hanem az, hogy jól érezze magát az adott tevékenység végzése közben. 

– Ha így lettem volna, akkor egyik cégemet sem így menedzseltem volna és egyik zenekarom sem hagytam volna abba és többet foglalkoztam volna az anyagiakkal. Számomra az üzlet nem az életem,j szerintem senkinek az üzlete nem azonos az életével, persze rajongani kell az üzletért, ahhoz hogy az ember jól csinálja. És aki így tesz annak az élete részévé válik, de azt gondolom az igazi életünk a családunk, mondta a somogyi vállalkozóknak Geszti Péter.

De a közismert zenész és üzletember arról is beszélt a Megújulás és innováció: Mindig van feljebb című rendezvényen, hogy miért fontos az innováció, mit gondol a rezilienciáról, szerinte milyen a jó cégvezető, de a pozitív gondolkodás fontosságára is felhívta a kaposvári és somogyi vállalkozók figyelmét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott eseményen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában