Hihetetlen!

2024.07.08. 17:15

Aligátorteknőst fogtak a Balatonnál

Balatonőszöd és Balatonszemes között bukkant fel a hüllő.

Koszorus Rita

Forrás: TeknősPark fb

A harapós teknősnek is nevezett állat roppant veszélyesnek számít, ám szerencsére ezúttal nem sérült meg senki az elfogás közben. Erről Pécsi Tibor, a kőröshegyi Teknős Park tulajdonosa számolt be a közösségi oldalán. – Egy férfi dobóhálóval ment horgászni Balatonszárszóra vasárnap, ahol a hálójába akadt a teknős is és nagyon rendes volt tőle, hogy nem visszadobta az állatot, hanem elhozta hozzám. Mivel évekkel ezelőtt már járt nálam, úgy gondolta, idehozza az aligátorteknőst, mondta Pécsi Tibor. 

Sérülést azért nem szerzett, mert a háló segítségével tette bele a vödörbe az állatot és abban szállította át Földvárra, a Teknős Parkba. Nagyobb baj is lehetett volna, mert az aligátorteknős komoly sérüléseket tud okozni csőrszerű szájával. 

Évente legalább egy aligátorteknőst visznek Pécsi Tiborhoz, amelyet a Balatonból fognak ki, pedig nem őshonos faj a ragadozó hüllő, így nem is lenne szabad sem tartani, sem elengedni a szabadban. – Elég szomorú hogy az emberek egy ragadozó állatot beengednek a Balatonba, amely megeszi a védett állatokat az élővízből, nagyon felelőtlen aki ilyet tesz, mondta Pécsi Tibor, aki jelezte az állatbefogást a természetvédőknek, akik kedden elszállítják az állatot. Ugyanis már tizenkét aligátorteknős van Pécsi Tibornál, újabbakat nem szeretne befogadni, mondta. 

Tavaly Balatonlellén fogtak ki egy aligátorteknőst a tóból, már őt sem fogadta be a Teknős Park tulajdonosa. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában