Búcsú

2024.07.16. 09:40

Nyeregbe pattant Gyenesei Leila

Sonline.hu

Budapesten búcsúztak el a lovaglástól az európai öttusázók, a párizsi olimpia után életbe lépő változás – az akadályverseny sportágba illesztése – előtti utolsó kontinensbajnokságot múlt héten rendezték a magyar fővárosban. 

Gyenesei Leila öttusázó olimpikon egy insta posztban emlékezett meg a változásról. Leila egy álomszép fehér ruhában szőrén ült meg egy indián tarka lovat. A bejegyzésben a somogyi sportoló és médiaszemélyiség azt írta, hogy meghatódott a búcsú miatt. – Ez azért egy könnyes búcsú… A legjobban lovagolni szerettem mindig az öt közül, utalt a versenyszámokra, amelyekben szerepelt öttusázóként. 

– Az öttusa, a lovaglás tradíciója velünk marad, de valami olyan jön most, ami akár lehet jó is! Máshogy, de lehet jó! Remélem, így lesz, tette hozzá. 

Gyenesei Leila a Budapesten rendezett 2008-as öttusa-világbajnokságon, tagja volt a világbajnok magyar váltónak, míg egyéniben 6. helyezés ért el. Női egyéniben indult a 2008. évi nyári olimpiai játékokon, ahol 24.-ként végzett.

2008. után 2009-ben, 2010-ben és 2012-ben is az év magyar öttusázójának választották a kaposvári származású sportolót. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában