Édes élet
2024.07.27. 08:25
A hét süteménye: a görhe
Egy elfeledett népi finomságot hoztunk erre a hétvégére. Sokan málénak is hívják, de mi maradtunk a sokkal hangzatosabb görhénél, amely egyszerű, de nagyszerű!
Koszorus Rita
Forrás: Mindmegette.hu
HOZZÁVALÓK
4 darab tojás
1 bögre kristálycukor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
0.5 bögre olaj
1 bögre tej
1.5 bögre kukorica liszt
1.5 bögre finom liszt
1 dkg sütőpor
1 dkg vaj
porcukor a tálaláshoz
ELKÉSZÍTÉS
- A görhe elkészítéséhez a tojásokat egy nagyobb méretű keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, a vaníliás cukrot és az at, ezt egy habverő segítségével krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet is, és ezzel tovább folytatjuk a keverést.
- Jöhetnek a száraz hozzávalók. Egy szűrő segítségével beleszitáljuk a kukoricaet, majd a finomet a sütőporral együtt. Az egészet csomómentesre keverjük.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 24 × 34 centiméteres tepsit kivajazunk és kiezünk, ebbe öntjük a süteményalapot, majd sütőbe tesszük, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, mint a piskótát.
- A kihűlt süteményt felkockázva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre