Édes élet

2024.07.27. 08:25

A hét süteménye: a görhe

Egy elfeledett népi finomságot hoztunk erre a hétvégére. Sokan málénak is hívják, de mi maradtunk a sokkal hangzatosabb görhénél, amely egyszerű, de nagyszerű!

Koszorus Rita

Forrás: Mindmegette.hu

HOZZÁVALÓK
4 darab    tojás    
1 bögre  kristálycukor    
1 csipet só    
1 csomag vaníliás cukor    
0.5 bögre olaj    
1 bögre tej    
1.5 bögre kukorica liszt    
1.5 bögre finom liszt    
1 dkg sütőpor    
1 dkg vaj    
porcukor a tálaláshoz

 

ELKÉSZÍTÉS

  • A görhe elkészítéséhez a tojásokat egy nagyobb méretű keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, a vaníliás cukrot és az at, ezt egy habverő segítségével krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet is, és ezzel tovább folytatjuk a keverést.
  • Jöhetnek a száraz hozzávalók. Egy szűrő segítségével beleszitáljuk a kukoricaet, majd a finomet a sütőporral együtt. Az egészet csomómentesre keverjük.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 24 × 34 centiméteres tepsit kivajazunk és kiezünk, ebbe öntjük a süteményalapot, majd sütőbe tesszük, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, mint a piskótát.
  • A kihűlt süteményt felkockázva, porcukorral meghintve tálaljuk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában