VIII. Balaton Babetta Túra

2024.07.14. 08:55

Alig 7 kilométer után máris behúzták a féket a vad Babettások Siófokon

A VIII. Balaton Babetta Túra 2024-ben is elindult Siófokról, több mint száz motoros vágott neki a Balaton körüli útnak, de első körben nem jutottak túl messzire.

Hajdú Marianna

Kis Babetta kismotorok Siófokon indulásra készen a VIII. Balaton Babetta Túrán

Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

Szombat délelőtt Siófok kikötő parkolója megtelt élettel és motorok dübörgésével, amikor több mint száz motoros gyűlt össze a VIII. Balaton Babetta Túrára. Az ikonikus Babetták és más kismotorok egy látványos felvonulással indultak neki a kétnapos kalandnak, hogy körbemotorozzák a Balatont.

A kalandorok legalább 100 motoron vágtak neki Balaton megkerülésének a siófoki kikötő parkolójából, de nem robogtak túl sokáig, hiszen csupán 7 kilométerre egy kihívás máris megállította a féktelen bandát. Azonban sokat látott fenegyerekekről van szó, így nem is kérdés, hogy felvették a kesztyűt, azaz ebben az esetben a sót és a fokhagymát, No nem ördögűzés és vámpírkergetés kezdődött. Valami annál is kellemesebb, ugyanis amikor elindultak, már javában sültek a lángosok tucatjával a "vadmotoros bandának", hogy ne csak a szocializmus egyik mementójának számító vasparipák kapják meg a kellő törődést az előttük álló útra, de lovasaik is. 

A cél Révfülöp, ahol az őrült száguldás után megpihennek a Babettások és vasárnap újból nekilendülnek, hogy akár 40km/h sebességgel gyűrjék maguk alá az aszfaltot és muslincás vigyorral nyargaljanak majd be a célba: Siófokra, ahonnan szombat délelőtt elindultak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában