Édes élet

2024.08.19. 08:30

Országtorta: már kapható a Mákvirág és Zöld Málna

A Mákvirág fantázianevű kreáció lett az idei ország tortája, amelyet a Cukrász Ipartestület ajánlásai alapján készíthetnek el a cukrászdák. Somogyban is lesz lehetőség megkóstolni, Kovács Alfréd váci cukrász alkotása lett az idei országtorta, amelybe igazi szuperélelmiszerek és természetes, egészséges alapanyagok kerültek. Így az elkészítése során egyebek mellett áfonya, fekete ribizli, kendermag, köles, de még cékla, sütőtök és édesburgonya is kerül.

Koszorus Rita

Nagy sikerre számítanak a somogyi cukrászdák.

Fotó: Németh Levente

Mától már Somogyban is meg lehet kóstolni az országtorta két variációját.

országtorta
Az országtorta augusztus 19-től kapható. 
Fotó: Lang R.

Országtorta : viszik, mint a cukrot

 A Mákvirág a mákos tészta „tiszteletére” készült, s fehércsokoládé-krémből, mandulalisztes mákos piskótából és fekete ribizliből áll össze, amelyre fekete szezámmaggrillázs kerül. A különleges ízvilágú tortát, a cukormentes kreációval együtt kaposvári cukrászdákban is megsütik a nemzeti ünnepet követően. – Vendégeink már érdeklődnek, hogy lesz-e országtorta és ha igen, mikortól kóstolhatják meg – mondta kérdésünkre Neu Gábor, cukrászda tulajdonos. Hozzátette: évről évre elkészítik a nyertes tortát, ami – ha a vendégeknek ízlik – marad a kínálatban. – Így volt ez az Őrség Zöld Aranyával, amely a mai napig kapható nálunk. Már hagyomány a cukrászatunkban, hogy elkészítjük az aktuális évi nyertest, amelynek jó reklámértéke van – tette hozzá. 

Mákvirág a mákostészta tiszteletére. 
Fotó: Gergo Kapas / Forrás: Magyar Cukrász Ipartestület

Édes élet a Balatonon

De nem csak a megyeszékhelyen, a Balatonnál is kóstolhatóak az ünnepi finomságok. – Fontosnak tartjuk, hogy mindkét országtortát elkészítsük minden évben. Szerintem mind a Mákvirág, mind a cukormentes változat, a Zöld Málna nagyon jó kombináció, biztos vagyok benne, hogy szeretni fogják a vendégeink – mondta Márton Katalin, balatonlellei cukrászda tulajdonos. Hozzátette: többféle országtorta van jelenleg is a kínálatukban a már közkedvelt sütemények – köztük a saját kreáció a Lelle-krémes – mellett. 

Sláger lehet a cukormentes országtorta. Forrás: Magyar Cukrász Ipartestület

– Ha egy íz beválik, akkor megtartjuk és rendszeresen készítünk belőle. Szerintem az idei mákos és málnás-pisztáciás kombinációk is esélyesek erre – tette hozzá. 
A cukormentes országtortát Novák Ádám és Csonka László szegedi cukrászok készítették el, s zöld pisztáciamousse-ból, rózsavizes málnazseléből és fehér csokoládéval készül. Az országtortákat augusztus 19-től árusíthatják azok a cukrászdák, amelyek a Magyar Cukrász Ipartestület tagjai. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában