Helyi életstílus
2 órája
A hét süteménye: Szilvás kevert süti
Egy igazi őszi finomsággal készültünk erre a hétvégére. A könnyen elkészíthető és pénztárcabarát szilvás süti lett a hét süteménye.
Koszorus Rita
Hozzávalók
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 pohár joghurt
3 darab tojás
1.5 dl olaj
6 szem szilva
Elkészítés
- A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is.
- Ezután hozzáöntjük a joghurtot, a tojást és az olajat, majd jól elkeverjük a tésztát.
- A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
- A masszát sütőpapírral kibélelt formába vagy tepsibe öntjük.
- A szilvát megmossuk, kettévágjuk, a magját kiszedjük, a gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk és rászórjuk a tészta tetejére.
- A süteményt a sütőbe toljuk, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is kellően átsült-e.
- Kockákra vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a kevert szilvás süti
Nézd meg a mindmegette.hu oldalunkat még több ínycsiklandó receptért!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre