A hét süteménye: Szilvás kevert süti

Egy igazi őszi finomsággal készültünk erre a hétvégére. A könnyen elkészíthető és pénztárcabarát szilvás süti lett a hét süteménye.

Koszorus Rita

Hozzávalók

35 dkg liszt

1 csomag sütőpor

15 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 pohár joghurt

3 darab tojás

1.5 dl olaj

6 szem szilva

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is.
  2. Ezután hozzáöntjük a joghurtot, a tojást és az olajat, majd jól elkeverjük a tésztát.
  3. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  4. A masszát sütőpapírral kibélelt formába vagy tepsibe öntjük.
  5. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, a magját kiszedjük, a gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk és rászórjuk a tészta tetejére.
  6. A süteményt a sütőbe toljuk, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is kellően átsült-e.
  7. Kockákra vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a kevert szilvás süti


 

Nézd meg a mindmegette.hu oldalunkat még több ínycsiklandó receptért! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában