2023.04.10. 16:35
Összehozzák a termelőket és a vendéglátókat
Ismét Gasztrotalit hirdetett a Somogyi Helyi Termék Egyesület, a Lokal47 Étterem & Borbár, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, aKislépték Egyesületés aFelelős Gasztrohős Alapítvány. Május 15-én Kéthelyen találkoznak egymással a vendéglátás és turizmus területén működő vállalkozások és helyi termelők.
Korábbi felvétel!
A Gasztrotalit életre hívó szervezetek célja a rendezvénnyel, hogy turizmus és vendéglátás területén tevékenykedő szakembereket megismertessék valódi kistermlőkkel, őstermelőkkel, helyi termelőkkel és termékeikkel. Utóbbiak számára pedig lehetőséget biztosítani, hogy minőségi, helyi alapanyagokra nyitott, HORECA szektorban dolgozó (hotel, étterem, étkeztetés) szakemberekkel találkozzanak.
A program célja, hogy minél több helyi termelő beszállítójává váljon éttermeknek, s az éttermek több helyi alapanyagot használjanak.
- Szeretne helyi alapanyagokat használni az éttermében, de nincs elég termelői kapcsolata?
- Nincs elég ideje és kapacitása a helyi alapanyagok felkutatására?
- Szeretne beszállítójává válni éttermeknek, vendéglátó egységeknek?
- Szeretne megismerkedni séfekkel, étterem tulajdonosokkal és új vásárlókat találni?
Ha bármelyik alábbi kérdésre igen a válasza, akkor a Gasztrotalin segítenek megoldani a problémáját!
Helyszín: 8713 Kéthely, Hunyadi u. 99., Kristinus Borbirtok
Időpont: 2023. május 15. (hétfő), 09:00 – 12:00 óra (regisztráció 08:30-tól)
Bepakolás termelőknek: 07:30-08:30 között
Program:
08:30 – 09:00 Regisztráció
09:00 – 12:00 Kistermelői kiállítás séfeknek, gasztronómiában dolgozó szakembereknek és minden más érdeklődőnek
10:30 – 11:30 Vezetett túra a termelői kiállításon az egyes termelők bemutatásával
A rendezvényen való részvétel ingyenes termelőként, gasztronómiai szakemberként és érdeklődőként is, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő linken lehet 2023. május 1-ig.