Rekord vendégéjszakák a Balaton partján

2 órája

Egymillió vendégéjszaka: mágnesként vonzotta Siófok a turistákat a Balatonhoz

Siófok 2024-ben is csúcsokat döntött, a városban több mint 1 millió éjszakát töltöttek el a vendégek az év első nyolc hónapjában.

Hajdú Marianna

A Balatonon a fagylaltozás még hűvösebb időben is közkedvelt program

Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

Rekordot döntött a  vendégéjszakák száma a Balaton térségében

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2024 június és augusztus között 1,75 millió vendég összesen 5,5 millió vendégéjszakát töltött el a Balaton térségében. Ez a szám 2 százalékkal volt több a 2023-as év hasonló időszakában mért adatoknál. 
A vendégéjszakák 71 százaléka belföldi turistákhoz köthető, míg a külföldi vendégek 3 százalékkal több vendégéjszakát foglaltak, mint 2023-ban. 
A Balaton térsége kiemelten népszerű a külföldiek körében is. Siófok 867 ezer vendégéjszakával előzte meg Balatonfüredet (588 ezer), Hévízt (417 ezer), Zalakarost (301 ezer) és Balatonlellét (249 ezer) . Siófok így Budapest 4,6 millió vendégéjszakája után a második legnépszerűbb turisztikai célpont lett Magyarországon a nyári hónapokban. 
 

15 százalékos növekedés Siófokon

Az idei év első nyolc hónapjában Siófokon több mint 1 millió vendégéjszakát regisztráltak, ami 15 százalékkal volt magasabb, mint a 2019-es év hasonló időszaka, és szinte megegyezik a 2023-as rekordokkal. 
A vendégéjszakák 66 százaléka belföldi vendégektől származott, de a külföldi vendégéjszakák száma is jelentősen nőtt, 21 százalékkal haladta meg a tavalyi évet. 

Erős 2024-es év Siófok turizmusában
A nyári időszakban a több mint 110 éves műemlék Víztoronyban működő Siófoki Tourinform iroda is népszerű volt, hiszen 2 468-an keresték fel, amely 27 százalékkal magasabb szám a 2019-es képest, és 2 százalékkal több, mint 2023-ban. Január és augusztus között összesen 35 119-en látogatták meg a Tourinform irodát, amely 3 százalékkal több, mint egy évvel korábban volt és 23 százalékkal magasabb a 2019-esnél. 

  • Az iroda adatai alapján a város továbbra is Németországból, Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból vonzza a legtöbb látogatót. Siófok tehát nem csak a nyári főszezonban, hanem az év többi részében is egyre népszerűbb. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában