Akciók

2024.08.07. 17:24

Sietteti a leárazást a nyárzárás, hamarosan beköszön az ősz a ruhaüzletekbe

Van ahol fél áron, máshol húsz-harminc százalékkal olcsóbban kínálják az üzletek portékáikat. Egyre korábban kezdődnek a nyári akciók, augusztus közepétől pedig sok helyen már őszi árukészlettel várják a vásárlókat.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Méretes piros táblák igyekeznek felhívni a legtöbb kaposvári bevásárlóközpontban az arra járók figyelmét, hogy érdemes betérni az üzletbe. Van, ahol csak húsz, másutt akár ötven-hatvan százalékos kedvezménnyel kínálják a ruhákat, kiegészítőket.

– Természetesen akciózzuk a mérethiányos termékeket, de a komplett méretsorok sem ritkák az akciókban. A héten már ötvenszázalékos leárazást is tartunk – mondta az egyik nagy ruházati üzlet vezetője. 

Hozzátette: a tervek szerint augusztus 11. után már folyamatosan kerülnek ki a pultokra az őszi ruhák. 
A kaposvári Kiss Kornélia kiskamasz gyerekeivel nézelődött az akciós termékek között.
– Iskolakezdésre keresek nekik pólókat, farmereket. Most ki lehet fogni egy-két darabot kedvező áron – mondta az édesanya. Hozzátette: a gyerekek minőségi ruházása nem kis költség a családoknak, figyeli az akciókat és így tud spórolni. 

Az árérzékeny kaposváriak már várták a nyár végi leárazásokat 

– Én vettem már télen fürdőruhát és nyáron télikabátot, igaz, tavalyi kollekció volt, de feleannyiba került – mondta el Balogh Vivien, aki a sport­áruk között válogatott éppen.

Ugyan a nyári leárazások alkalmával értelemszerűen a legújabb nyári darabokat árazzák le, sokszor kikerülnek a polcokra és az állványokra szezonoktól független, sőt akár őszi–téli darabok is. Az akciók a készletek kifogyásától is függhetnek, de általában még szeptember végéig is vásárolhatunk szezonális holmikat. 


– Július elején indítottam az akciókat, 30–50 százalék kedvezményt adok cipőkre és táskákra – mondta Tóth Katalin, az egyik kaposvári cipőbolt tulajdonosa. Hozzátette: az olcsóbb árkategóriájú papucsok fogynak a legjobban, de nem csak nyári szandálokat, hanem zártabb, sportosabb és alkalmi modelleket is kínál. – Szeretném kifuttatni az idei tavaszi-nyári modelleket, jövő héten pedig már az őszi árut hozom – mondta el a tulajdonos. 
Tóth Katalin megjegyezte: főleg a lengyel cipők beszerzési ára emelkedett, átlagosan húsz százalékkal drágábban tudnak hozzájutni a kereskedők a lábbelihez.  

Bálint Andrea
Fotó: Lang Róbert 
Gadanecz Ferencné
Fotó: Lang Róbert
Verhás Tamás
Fotó: Lang Róbert
Bálint Andrea, Kaposvár: – Az ismerőseimmel egymásnak szólunk, hogy melyik ruhaüzletben milyen akciók vannak éppen, és a nyár vége felé különösen figyelni szoktuk a boltokat, mert sokat tudunk spórolni. Most is körbenéztünk és sok mindent találtunk. Farmereket válogattunk össze. Reméljük a méret mindenkinek jó lesz, mert nagyon gyorsan elkapkodják ezeket. Gadanecz Ferencné, Háromfa: – Nem célzottan jöttem ebbe az üzletbe, csak éppen erre jártam. Azt figyeltem meg, hogy már júliusban akcióznak az üzletek, nekem is sikerült egy-két akciós darabra szert tennem. Vettem nyári ruhát és bőr szandált is ötven százalékkal olcsóbban. Régen, amikor a gyermekeim kicsik voltak, akkor iskolakezdés előtt tudatosabban figyeltem az akciókat. Verhás Tamás, Zalacsány: – Nyár és tavasz végén mindig körbenézek az üzletekben és szoktam vásárolni pólókat, pulcsikat, most találtam vastag téli zoknikat is. Előre szoktam gondolkozni, mert sokat lehet spórolni, ha nyomott áron vásárolok. Néha becsúszik eggyel több felső, nadrág. Lehet, hogy meglennék nélküle, de előbb-utóbb úgyis használni fogom, mert fogyóeszköz. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában