Kényelmesebb utazás vár 2025-től

1 órája

Nagyot újít a MÁV a Balatonnál, Siófokra telepítenek jegykiadó automatát

A siófoki buszpályaudvaron hamarosan új jegykiadó automata áll szolgálatba. A MÁV nagy dobása már a jövő évtől lehetővé teszi a gyors és egyszerű jegyvásárlást, ahol mind készpénzzel, mind bankkártyával fizethetünk majd, így soha többé nem lesz gond, ha nincs nálunk apró.

Hajdú Marianna

A MÁV és a VOLÁN közös csoportja ismét nagyot lép előre, hiszen 2025-ben Siófokon új jegykiadó automatát telepít, amely nemcsak bankkártyás, de készpénzes fizetési lehetőségeket kínál. Ez forradalmasítja a jegyvásárlást a Balaton partján, amely mind a turisták és a helyiek számára egyaránt jó hír.

20210923_0023_MOR
Jegyautomatákat telepít a MÁV Siófokra
Fotóillusztráció: Móricz Sabján Simon

Az egyik legforgalmasabb helyre telepít a MÁV

Ahogy arról már korábban is írtunk, a MÁV és a VOLÁN csoport országszerte összesen 110 új jegykiadó automatát telepít, közülük 15 kerül a Dunántúlra. A projekt célja, hogy a helyiek és a turisták kényelmesen vásárolhassanak jegyet mind vonatra, mind buszra. Mint megtudtuk, Somogy vármegyében mindössze egy automata telepítése van tervben, méghozzá Siófokon, az autóbusz-pályaudvaron. A MÁV válasza szerint nem is kell túl sokat várni az új jegyvásárlási lehetőségre, mivel már az új év első felében megérkezik a Balaton-parti városba a megyébe telepítendő egyetlen szerkezet. 

Milyen jegyet vásárolhatunk a jegykiadó automatában?

Az automatában elérhetőek lesznek a MÁV és a Volánbusz járataira szóló jegyek, a népszerű vármegye- és országbérletek, de még a Budapest bérletek és a BKK napijegy típusú jegyek is. Ahogy azt a MÁV ígéri, az automaták lehetővé teszik, hogy a turisták és a helyiek könnyen megváltsák utazási jegyeiket, akár a Balaton partjára, vagy az ország  bármely településére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában