Vármegyei időjárás

2023.12.13. 07:57

Nem marad föld szárazon, érkezik a kiadós eső

Túlnyomóan borult lesz az ég, és párás lesz a levegő. Sokfelé lesz esőzés, délen jelentős mennyiségű csapadékkal. Estétől az északias szél megélénkül. +5, +6 fok várható.

Sonline.hu

Fotó: Máté Krisztián

Somogy vármegye térségében szerdán folytatódik a borús és tartósan esős időjárás. Az északnyugati országrészben ígérkezik kevesebb eső, míg az ország déli felén, 2/3-án jelentős mennyiség hullhat. A napi csapadékösszeg néhol meghaladhatja a 30 mm-t is. A keleti, délkeleti országrészben élénk déli szél fúj, míg nyugaton gyenge vagy mérsékelt észak, északnyugati légmozgás lesz jellemző. Az esti órákra veszít intenzitásából, majd késő estére az ország túlnyomó részén el is áll vagy szitálássá gyengül a csapadék. Éjszaka országszerte szélcsendes, borús, párás, ködös idő következik elszórtan gyenge szitálással, kisebb esőkkel.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 5,
szerda délután 8,
csütörtök reggel 6 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön hidegfront érkezik. Fokozatosan megszűnik az eső, északkeleten eshet még számottevő mennyiség a nap folyamán. Megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik az ÉNY-ira forduló szél. Hatására kissé vékonyodik, itt-ott szakadozik a felhőtakaró, de alapvetően felhős marad az ég. Országszerte az évszakos átlagnál jóval enyhébb idő ígérkezik, de megmarad a hőmérsékleti különbség az északi és déli országrész között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában