Megyei időjárás

2024.04.28. 07:55

Csodaszép időjárás vár ránk a hét utolsó napján is!

Fotó: Németh Levente

Vasárnap élénk, a Dunántúl északi felén erős D-i, DK-i szél mellett már mindenütt 20 fok fölé, a déli országrészben néhol 25 fokig melegszik fel a levegő.
Sok napsütésre, de nyugat felől mérsékelt fátyolfelhősödésre, illetve kissé gomolyfelhős időre van kilátás. Csapadék nem hullik.
Éjszaka is marad a mérsékelten fátyolfelhős, csapadékmentes időjárás. A DK-i szél a Duna-Tisza közének délnyugati harmadán is megerősödik.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
vasárnap reggel 7,
vasárnap délután 22,
hétfő reggel 9 fok körül alakul.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.  forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn, kedden és május elsején derült, illetve napos-fátyolfelhős, nyárias időjárás várható, szerda délutánig csapadék nélkül. Az élénk DK-i szelet az ország nyugati, délnyugati felének nagy részén olykor erős lökések kísérhetik. Szerda délután, este még nagy bizonytalansággal, de a keleti országrészben felhősödés, és elszórtan gyenge záporok előfordulhatnak.
- Csütörtökön, pénteken és szombaton előreláthatólag napos és erősen felhős időszakok váltakoznak, és szórványos záporokra, valamint zivatarokra lehet készülni. Kissé visszaeshet a hőmérséklet, és fülledté válhat a levegő. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!