Megyei időjárás

2024.07.04. 07:55

Szeles, napos idő vár ránk

Csütörtökön, a Dunántúlon délelőtt még élénk, erős északnyugati szél fúj, majd délutánra mérséklődik, miközben keleten kezd el élénkülni kissé a légmozgás.

Fotó: Lang Róbert

Nagyrészt napos időre számíthatunk, de átmeneti mérsékelt felhősödésekből az északi, északkeleti országrészben, valamint a nyugati határszélen egy-egy gyenge záporeső előfordulhat.
Éjszaka is hasonló marad az égkép, csapadék azonban sehol nem valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 24,
csütörtök reggel 13,
csütörtök délután 25,
péntek reggel 14 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken csapadékmentes, zömében napos idő várható gyenge, mérsékelt, az ország nagyobb részén ÉNY-i irányú széllel. Emelkedni kezd a hőmérséklet, a déli országrészben, ahol már átfordul D-ire a légmozgás, elérheti a 30 fokot.

- A hétvégén országszerte D-ire forduló légmozgással jelentős melegedésre, visszatérő hőségre van kilátás. Nyaralóknak kedvező idő várható sok napsütéssel, változó fátyol- és gomolyfelhőkkel, 30 fok feletti, vasárnap már helyenként a 35 fokot is elérő maximumokkal. Vasárnap éjszakára hidegfront érkezése körvonalazódik, melynek hatására estétől északnyugat felől egyre többfelé lehet számítani záporok, zivatarok kialakulására. Északnyugaton megerősödhet az ÉNY-i szél.

- Hétfőn – növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – a hazánkon átvonuló hidegfront okozhat szeles, de alapvetően napos időjárást. Délután északon, északkeleten alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok. A nyugati térségben jelentősebb frissülésre van kilátás, míg délkeleten még marad a hőség. 

- Keddre front mögötti tiszta, napsütéses, nyugodt idő látszik kialakulni, nyaralóknak kedvező hőmérsékletekkel. Ismét országszerte 30 fok fölött valószínű a maximum hőmérséklet, azaz nyugaton is – egy nap megszakítást követően - visszatérhet a hőség. forrás: eumet.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában