Vármegyei időjárás

Tegnap, 7:20

Gyorsan vonul át felettünk a hidegfront

Délelőtt még többórás napsütésre számíthatunk. Viharos lökések is lehetnek. 25-27 fokos nyárias meleg is lehet.

Fotó: maxbelchenko

Somogy vármegye térségében csütörtök délelőtt a frontrendszer egy melegfrontja okoz erős, helyenként 60-80 km/órás lökésekkel is kísért dél-délnyuagti szelet. Enyhe, napsütéses idő látszik valószínűbbnek mérsékelt felhősödésekkel, illetve az északi, északnyugati megyékben elvétve futó zápor esélyével. Az évszakhoz képest enyhe időre készülhetünk, 20-25 fok köré várható a maximum hőmérséklet.
A délután folyamán hidegfront érkezik nyugat felől. Mérséklődik és északnyugatira fordul a szél. A Dunántúl felett megvastagszik, de másutt is növekszik a felhőzet. Délután elsősorban az ország nyugati felén fordulhatnak elő szórványosan záporok. Hevesebb zápor, egy-egy zivatargóc kialakuláshoz is kedvező légköri feltételek várhatóak.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 15,
csütörtök délután 22,
péntek reggel 13 fok körül alakul.

Holnap hidegfront érkezik, előterében erőteljes melegedés zajlik, így melegfronti hatás várható: fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Péntekre továbbra is az a legvalószínűbb, hogy a szórványos esőket adó csapadékmező kelet felé mozog, közben tovább gyengül, elaprózódik. Szakadozott, változó erősségű felhőzetből szórványosan, kevés helyet érintően kialakulhatnak még futó záporok, szemerkélések. Nyugaton élénk, kelten gyenge vagy mérsékelt É-i szél várható, kis mértékben csökkenő hőmérséklettel.

Nézd meg milyen volt a Balaton a hétvégén: 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában