Sonline.hu videó

2024.10.09. 06:43

Kissé szeles de meleg idő vár minket a szabadban

Nyugat felől elszórtan alakul ki záporeső a megnövekvő felhőzetből. Emellett többórás napsütés is várható. A DNy-i szél megerősödik. 22 fok körüli értékeket mérhetünk.

Fotó: Max4e Photo

Somogy vármegye térségében szerdától változékonyabbra fordul időjárásunk, egy hazánkat nyugatiról elérő, hullámzó frontrendszernek köszönhetően. Az éjjel, nyugat felől érkezett csapadékmező már délelőtt áthelyeződik a keleti országrész fölé. Útját néhány órás erősen felhős, borongós időszak és szórványos esők, záporok jelzik. Mögötte, nyugat felől már szakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüthet a nap, de szórványosan még ekkor is lehetnek záporok. Délután keleten lehet eleinte erősebben felhős ég, elvétve záporeső, de késő délutánra ott is kezd csökkenni, szakadozni a felhőzet.
Este várhatóan már országszerte kitisztul az égbolt, csapadékmentes idő lesz jellemző. Csak elvétve alakulhat ki kisebb zápor. A Dunántúl északi felén várhatóak a legerősebb, viharos erősségű széllökések (70-90 km/ó). A csillagfényes égbolton szakadozott, áttetsző felhőzet lehet. Enyhe lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 16,
szerda délután 21,
csütörtök reggel 16 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön délelőtt a frontrendszer egy melegfrontja okozhat erős délnyugati szelet. Napközben enyhe, változóan napos idő látszik valószínűbbnek mérsékelt felhősödésekkel, elvétve futó zápor esélyével. Előreláthatólag a délután folyamán hidegfront érkezik: mérséklődik és ÉNY-ira fordul a szél, nyugat felől megvastagszik a felhőzet és elsősorban az ország nyugati felén szórványosan záporok alakulnak ki. Hevesebb zápor, egy-egy zivatargóc kialakulásának is kedvező légköri feltételek várhatóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában