sorozat-rabló

2021.07.07. 11:41

Végigfosztogatta az országot a lakberendezés mániás tolvaj

Az ország barkácsáruházait fosztogatta, végül Somogyban bukott le egy 42 éves budapesti nő, aki 1,2 millió forint értékben zsákmányolt.

K.G.

Először 2020 októberében egy miskolci szakáruházból lopott szerszámgépet. Miután sikerrel járt, még négyszer visszatért ugyanoda, és a kisméretű, de értékes szerszámgépekről eltávolította a lopásgátló berendezést, majd az eszközöket a táskájába rejtve fizetés nélkül távozott.

A nő ezután két budapesti, egy kecskeméti, egy debreceni, majd egy békéscsabai barkácsáruházat vett célba, mielőtt 2021 februárjának végén Kaposvárra jött. A vádlott az első somogyi lopásánál még sikerrel járt, ugyanis ekkor 200 ezer forint értékben lopott el lézeres távolságmérőket és egy detektort, azonban néhány nappal később az áruház biztonsági szolgálata már tetten érte, amikor akkumulátorokat akart elemelni. Értesítették a kaposvári rendőröket, akik őrizetbe vették az asszonyt.

A Kaposvári Járási Ügyészség lopással vádolja nőt, aki a bűncselekménysorozattal az áruházaknak több mint 1,3 millió forint kárt okozott. Mivel a vádlottal szemben nem sokkal korábban szabtak ki börtönbüntetést, illetve rendelték el egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását, ezért a Kaposvári Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a nő letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában