Felelőtlen száguldás

2022.09.19. 08:21

Csecsemőt szállított az ámokfutó

Egy huszonéves kaposvári férfi autóvezetés közben annak ellenére rendezett ámokfutást Kaposváron, hogy gyermeke is a kocsiban utazott.

K.G.

Egy zsákutcában haladt egy német rendszámú autóval úgy, hogy élettársát és csecsemőkorú gyermekét is szállította. A gépkocsi hátsó szélvédője teljes egészében hiányzott, és ezt az arra járó rendőrök megláttak, ezért meg akarták állítani az autóvezetőt. A férfi azonban a rendőri fény és hangjelzés ellenére sem állt meg, hanem az autóval gyorsítva felhajtott a zsákutcát lezáró járdára, és az ott sétáló gyalogosok közvetlen közelében 40-50 km/óra sebeséggel haladt. A járdáról a zebrán keresztül kihajtott ki a Berzsenyi utcai felüljáróra, ahol majdnem elütött egy, a gyalogátkelőhelyen éppen áthaladó járókelőt is. Nem törődve azzal, hogy az autóban élettársa és gyermeke is ott van, a menekülés alatt több kockázatos, kis híján balesetet eredményező előzési manővert is végrehajtott úgy, hogy lakott területen belül 90-110 kilométeres sebeséggel haladt. 

A férfi ámokfutásának végül egy másik rendőrjárőr vetett véget, amikor egy útkereszteződésben feltartóztatták a vádlottat. A büntetett előéletű és akkor ráadásul felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló sofőr ellen a Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat. Börtönbüntetés, valamint közügyektől és járművezetéstől eltiltás kiszabására tettek indítványt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában