Videóval

2023.08.11. 13:57

Ötven tűzoltó küzdött a lángokkal Nagybarátipusztán

Nagyatádi, a barcsi, a nagykanizsai, a kaposvári és a marcali hivatásos, a böhönyei önkormányzati, valamint a segesdi és a bolhási önkéntesek is oltottak tegnap Somogyszob és Nagyatád között.

Tűz ütött ki egy használaton kívüli, tizenháromezer négyzetméteres, sertések tartására szolgáló csarnokban csütörtök délelőtt, Somogyszob és Nagyatád között.

Az elsőként kiérkező egységek azonnal megkezdték a lángok oltását. Az oltási munkálatokban a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett.

A tűz oltásán dolgozó csaknem ötven tűzoltónak végül tíz vízsugárral sikerült megfékeznie a lángokat, több, mint három óra leforgása alatt. A csarnokból több mint ötezer négyzetméter leégett, mintegy nyolcezer négyzetméterre azonban nem terjedt át a tűz, és a telepen tartott állatoknak sem esett bántódásuk. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki a levegőben egészségügyi határértéket meghaladó veszélyesanyag-koncentrációt.

A tűz keletkezésének okát és körülményeit a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában