Fonyód

2024.04.24. 09:14

Nem megy börtönbe az újszülöttjét kirakó anya

Jogerős ítélet született annak a 39 éves nőnek az ügyében, aki egy fonyódi buszmegállóban hagyta az újszülött kislányát 2021-ben.

Kovács Gábor László

A csecsemőre egy kutyát sétáltató pár talált rá, így menekült meg. Az anyát kereste a rendőrség, ezért hazajött Ausztriából, ahol dolgozott és feladta magát. Kiderült, hogy a nő teherbe esett egy idősebb férfitól, aki nem vállalta fel a kapcsolatukat. A szülés napján a nő egyedül volt egy balatoni nyaralóban. A vécén ülve szülte meg a gyermeket, majd a zuhanykabinban megmosdatta a síró csecsemőt. Egy ollóval elvágta a köldökzsinórt, felmosta a vért, aztán a Balaton-parton autózott. Nem emlékezett arra, hol tette ki a kislányt, szerinte nem volt tudatos döntés a buszmegálló.

Ide tette ki az újszülöttet az anya.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 1 év börtönre ítélte 3 évre felfüggesztve. A Pécsi Fellebbviteli  Főügyészség emberölés kísérlete miatt fellebbezett, mondván a gyerek kihűlt volna, hiszen 8,3 Celsius fok volt az idő. A Pécsi Törvényszék azonban helybenhagyta az első fokú ítéletet, így a nő nem megy börtönbe.   
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában