Összesítő

2024.05.09. 13:38

Egy nap alatt tizenegyszer riasztották a tűzoltókat

Kovács Gábor László

Egyetlen nap alatt 11 riasztást kaptak a somogyi katasztrófavédők. Forgalmat akadályozó fa eltávolításához, balesetekhez, házba rohanó kamion és égési sérült mentéséhez is vonultak a somogyi egységek. Az éjszakai vihar után egy leszakadt ág teljes útzárat képezett Miklósi és Kára között. A törökkoppányi önkéntes tűzoltók motoros fűrészekkel dolgoztak, fél órás fennakadás után indulhatott meg a forgalom. Vízzel telt meg egy tapsonyi pince egy felhőszakadás után, a böhönyei önkormányzati tűzoltók szivattyúval távolították el az összegyűlt csapadékot. Darazsak fészkelték be magukat a református templom homlokzatába Kaposváron, a Somssich Pál utcában. A rovarok veszélyeztették a gyalogos forgalmat ezért a tűzoltók magasból mentővel eltávolították a darazsakat.  

Főzés közben leforrázta magát egy kaposvári sérült a Fűzfa utcai otthonában. A házhoz vezető szűk és sáros út miatt azonban a mentők nem tudták megközelíteni az otthonát, segítségükre a KÖTÉL Egyesület tűzoltói siettek. Az önkéntesek terepjárójával a mentőhöz vitték, majd kórházba szállították a sérültet. Lesodródott az útról és fának ütközött egy személyautó Bárdudvarnok külterületén. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a szerszámokat szállító járművet, a sofőr nem sérült. Két személygépkocsi karambolozott Kaposváron, a 67-es főút és az Iszák utca kereszteződésében. A gépkocsikban hárman utaztak, egyikük sem sérült meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában