Lopás

2024.06.07. 10:10

Ellopták egy civil szervezet választási plakátjait Segesden

Kovács Gábor László

2240111431

Fotó: Elnur

Ellopták a CIVIL16 Egyesület választási plakátjait Segesden péntekre virradóra, mintegy 60 táblára nyomtatott választási plakát tűnt el reggelre a faluból. Éjszaka egy fekete combi autó érkezett, két férfi létrával jött, mert az oszlopokon magasan függtek a táblák. Nem megrongálták, hanem elvitték magukkal, állítja a szervezet képviselő-jelöltje.  
– Az egyik helyről egy szemtanú elzavarta őket, de azért a tábláért háromszor visszamentek – mondta Borondics Dénes. – Feljelentést tettünk, már megérkezett a rendőrség. Kikérdezték a környéken lakókat, még ujjlenyomatokat rögzítő technikusok és nyomozók is kiszálltak. A közterületi biztonsági kamerák felvételeit ellenőrzik. Kíváncsi vagyok arra, hogy megvannak-e a felvételek, mert akkor remény lehet arra, hogy megtalálják az elkövetőket.  
Csak egyetlen plakátjuk maradt meg az önkormányzat előtt. Borondics Dénes hozzátette: mindenütt úgy voltak felrakva a táblák, hogy a jelenlegi polgármesteré és a CIVIL16-é egy helyen volt, de a polgármesterét nem szedték le, ezért nem tartja valószínűnek, hogy valaki eltévesztette a dátumot. A hasonló plakátlopást a legaljának minősítette, és azt feltételezte, hogy egy templomkerti rendezvényük sikere miatt fordult ellenük valaki. A magát függetlennek valló szervezet korábban a főváros XVI. kerületében működött, majd Segesdre helyezték át a telephelyüket. A vezetőjük birtokot, több hektár földet vásárolt, és próbálnak a szegényeken segíteni. Segesden négy polgármester-jelölt indul a június 9-ei választásokon. A történtek miatt megkerestük a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ők későbbre ígértek tájékoztatást.  

Megkereste szerkesztőségünket Pékó Gábor, a jelenlegi polgármester, aki elmondta, hogy érvényes határozat volt arról, hogy leszedjék a plakátokat, ugyanis a CIVIL16 nem tartotta be az ESMA Reklám Zrt. kétoldalas szabályrendszerét: a plakátok magasabban voltak az előírtnál, és nem műanyaggal, hanem dróttal rögzítették. Emiatt a Helyi Választási Bizottsághoz fordult, és ott egy határozat született arról, hogy le kell szedni a plakátokat. Ennek azonban a civil szervezet nem tett eleget. Azt az önkormányzatnál sem tudják, hogy végül ki szedte le és vitte el a plakátokat – rendszám nélküli autóval.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában