Viharkár

2024.06.27. 09:23

Vihar: vasúti sínre dőlt fák, épületre dőlt diófa

Somogyi önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltók is dolgoztak szerda éjszaka a hirtelen, nagy mennyiségben lehulló csapadék és az erős szél okozta károk felszámolásán. Több térségben, így Heresznyénél a vasúti sínekre dőlt fa állt a vonatok útjában.

Harsányi Miklós

Fotó: Karnok Csaba

– Nyolc esetben az úttestet kellett megtisztítania a tűzoltóknak a kidőlt fáktól. Berzence és Nagyatád külterületén, Tikosnál, Főnyed és Szegerdő között – tájékoztatott csütörtökön reggel a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság. – Pusztakovácsinál és Szentgáloskérnél is a közúti közlekedést akadályozta egy-egy útra borult fa. 

Babócsa és Vízvár között, Lengyeltótinál, Kaposvár és Kaposfüred között, továbbá Heresznyénél a vasúti sínekre dőlt fa állt a vonatok útjában. Fonyódon, az egyik Fő utcai családi ház udvarán ketté tört egy diófa, amely rádőlt az épületre és megbontotta a tetejét. A marcali és a helyi  tűzoltók visszadarabolták a fát, majd sikerült a lesodort cserepeket helyre tenniük, így megakadályozták az épület leázását.  Azt is közölték: kilenc esetben – főként a Balatonnál – a nagy mennyiségben felgyülemlett esővíz miatt kérték a tűzoltók segítségét. Öreglakon egy garázsba folyt be a csapadék, amit szivattyúval tudtak eltávolítani a tűzoltók. 

 

Képünk illusztráció!

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában