Tűzoltói beavatkozások

2024.07.01. 13:48

Az autóval együtt a villanyoszlop is eltört

Főként műszaki mentésekhez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén. A 38 műszaki mentés mellett nyolc tűzesetnél avatkoztak még be az egységek. A vasárnapról hétfőre virradó éjjel 33 esetben kérték főként a Balaton-parti tűzoltók segítségét úttestre és a vasúti felsővezetékre dőlt fák, leszakadt faágak eltávolítása miatt.

Harsányi Miklós

Fotó: Balatonboglár ÖTP

– Kigyulladt egy családi ház pénteken a somogysárdi József Attila utcában – derült ki a somogyi katasztrófavédelem hétfői összegzéséből. –  Egy száz négyzetméter alapterületű ingatlan tíz négyzetméteres konyhájában keletkezett a tűz, amely átterjedt a ház tetőszerkezetére is. A munkálatok során a tűzoltók gázpalackokat is kihoztak az épületből, az egyik a tűzben felrobbant, a másikat nem érte hőhatás. Az épület lakhatatlanná vált, így a család rokonokhoz költözött.

Fotó: Kaposvár HTP

Tűz keletkezett egy siófoki nyaralóban szombat reggel. Az Akácfa utcai épület tetőterében felcsapó lángokat a tulajdonosnak sikerült elfojtania. A helyi hivatásos tűzoltók megbontották a födémet és eloltották a még izzó részeket. Az áramszolgáltató munkatársai leválasztották az épületet hálózatról, és mindaddig nem lesz áram a nyaralóban, amíg azt villanyszerelővel át nem nézetik.

A melléképületet bontotta el egy kaposvári férfi, a Móricz Zsigmond utcában, amikor a tető egy része rádőlt. A kaposvári hivatásos tűzoltók a földön fekve találták rá a sérültre, akit a mentők kórházba szállítottak. Az egység az életveszélyt jelentő falat elborította, ezzel megelőztek  egy újabb balesetet.

Két személyautó karambolozott vasárnap hajnalban a siófoki Honvéd utcában. A járművekben öten utaztak, senki sem sérült meg. Az katasztrófavédelem azt is közölte: az ütközés következtében az egyik autó egy villanyoszlopnak csapódott és kitörte azt. A siófoki tűzoltók áramtalanították az autókat és biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig, akik gondoskodtak az oszlop cseréjéről.  Egy kéthelyi állattartó telepen meggyulladt a trágya vasárnap: a marcali és a helyi önkéntes tűzoltók négy vízsugárral akadályozták meg, hogy a tűz átterjedjen egy másik trágyatárolóra valamint a közelben felhalmozott 150 bálára. 

traktorbaleset, traktor,
Fotó: Balatonboglár ÖTP

Összeütközött egy autó és egy traktor Lengyeltóti külterületén. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd egy erőgép segítségével kerekeire állították a traktort és megszüntették a forgalmi akadályt. Az eset során a traktor vezetője megsérült, őt a mentők a helyszínen ellátták.

– A vasárnapról hétfőre virradó éjjel 33 esetben kérték főként a Balaton-parti tűzoltók segítségét úttestre és a vasúti felsővezetékre dőlt fák, leszakadt faágak eltávolítása miatt. Az egységeknek két épületről és két személyautóról kellett még a kidöntött fákat lefűrészelni – tájékoztatott a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában