Videó!

2024.07.11. 09:23

Visszalopta a vételárat a vevő a kaposvári műszaki áruházban

A Kaposvári Járási Ügyészség csalással vádol egy nőt, aki több mint háromszázezer forint kárt okozott egy műszaki áruháznak.

Kovács Gábor László

A harmincas éveiben járó nő 2023 decemberében azért érkezett egy kaposvári üzletbe, hogy kifizesse, majd átvegye az interneten megrendelt, hétszázezezer forint értékű hűtőszekrényt. A vádlott rendelkezett elegendő készpénzzel a vételár kifizetéséhez, és azt az eladó számára jól látható módon ki is pakolta a kasszapultra. A pénzszámolás közben azonban a vádlott rátámaszkodott az asztalra, így a testével eltakarta, később pedig észrevétlenül visszacsúsztatta a táskájába a fizetendő összeg egy részét. Az eladó nem vette észre, hogy eltette a pénzt, és abban a tudatban volt, hogy a nő a teljes összeget átadta, így a hűtőszekrényt a nő végül háromszázezer forinttal olcsóbban tudta hazaszállítani. A pénztárhiány észlelését követően azonban feljelentést tett az áruház, és a kamerafelvételek alapján a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetőt. 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság egyúttal az okozott kár megtérítésére is kötelezze a nőt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában