Beavatkozások

2024.08.12. 17:36

Baleset és tűz is bőven adott munkát a somogyi tűzoltóknak

Tizennyolc műszaki mentéshez és hat tűzesethez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt napokban. Nyolc balesethez kérték az egységek segítségét, de liftből is segítettek kijutni a bajba jutottaknak.

Marosi Gábor

Fotóillusztráció

Fotó: Siófok HTP

Összeütközött két autó szombaton délelőtt Balatonfenyvesen a 7-es főút Vörösmarty utcai szakaszán. Az esethez a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották. Berzencénél egy kocsi hajtott árokba a 681-es út Szabadság utcai szakaszán. A műszaki mentést a csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltók végezték.

Lángra kapott az aljnövényzet és a bozótos szombaton délután Kaposvár külterületén. Az egységek több oldalról közelítették meg a helyszínt. A Málna utca mögötti mintegy 10 hektáros területen pusztító tüzet a kaposvári, a dombóvári és a sásdi hivatásos tűzoltók, valamint a KÖTÉL Egyesület önkéntesei öt vízsugárral fékezték meg, mielőtt az elérte volna a lakóházakat. Az utómunkálatok során a környező erdősávokban is meggyőződtek róla, hogy nincsenek már izzó gócok. A tűz pontos keletkezési körülményeit a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja. Szabadtéri tüzek miatt a hétvégén Mátyásdombra, Ádándra, Szántódra és Bárdudvarnokra is riasztották az egységeket.

Ádándi tűz 
Fotó: Siófok HTP

Motorkerékpár és személyautó ütközött össze szombaton délután Siófokon. A siófoki hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az eset során a motoros megsérült. Vadat gázolt egy gépkocsi szombaton este Sávoly térségében. A járműben hárman utaztak. Két személyautó ütközött össze az M7-es autópályán Lepsénynél, a Budapest felé vezető oldalon. Az egyik járműben csak a sofőr utazott, míg a másikban négyen tartózkodtak, egyikük az ütközést követően kizuhant az autóból. A mentők négy sérültet szállítottak kórházba.  

baleset
Fotó: Siófok HTP

Letért az úttestről és fának csapódott, majd a tetejére borult egy személyautó vasárnap éjszaka Berzence és Csurgó között. A járműben csak a sofőr utazott, akit a csurgói önkormányzati tűzoltók szabadították ki a gépkocsiból és átadták a mentőknek. Az egység kerekeire állította a járművet, ezt követően megszüntették a forgalmi akadályt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában