Összesítés

2024.08.26. 14:21

Helytálltak tűzoltóink: kigyulladt az autó, égett a melléképület Somogyban

Eseménydús hétvégén vannak túl ismét a somogyi tűzoltók

Góz Lilla

Árokba hajtott egy személyautó pénteken Kadarkúton, az Árpád utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést, kiemelték a gépkocsit az árokból, megszüntetve így a forgalmi akadályt. A mentők az autó utasát kórházba szállították. Somogysámsonba útra dőlt fa, Kutas-Kozmapusztára pedig letört, de a magasban fennakadt ágak miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi vasárnap reggel a Nagyszakácsi és Nemesvid közötti úton. Az autó vezetője a motortérből szivárgó füstre lett először figyelmes, majd lángok csaptak fel az járműből. A sofőr időben elhagyta a gépkocsit, így nem sérült meg. A marcali hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a tüzet, amely már a környező aljnövényzetre is átterjedt. Keresztbe fordult, majd szalagkorlátnak ütközött egy kamion vasárnap délben Szegerdőnél, az M7-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon. A marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók végezték a hosszú órákon át tartó műszaki mentést és segítettek a mentőknek a sofőr újraélesztésében, ám az életét már nem tudták megmenteni.

Lulla külterületén kis területen égett az avar, amit a tabi önkormányzati tűzoltók fojtottak el. Kaposváron, a Som-hegyen meggyulladt egy fiatal akácos száraz aljnövényzete. A magas fűben gyorsan terjedtek a lángok, így a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság több egységét a helyszínre riasztották. A tűz veszélyt jelentett egy lakóházra és a hozzá tartozó melléképületre is. Az esti órákban Kaposvár, Tücsök utcájába riasztották a város hivatásos tűzoltóit, ahol egy fából készült tároló égett teljes terjedelmében. A lángok elérték a közeli hétvégi ház egyik oldalát is, ám a tűzoltóknak sikerült a tüzet idejében megfékezni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában