Segítség

2024.08.08. 06:54

Olvasónk jelezte: egy volt rendőr mentette meg a kövekre zuhanó férfit

A vízparti kövekre esett egy férfi Balatonlellén, a Virág utcai mólónál.

Kovács Gábor László

A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a balatonboglári önkormányzati tűzoltók és a vízimentők egy létra segítségével emelték ki a sérültet a kövek közül, majd a partra vitték. A mentőhelikopter a baleset helyszínétől távolabb tudott leszállni, ezért a  tűzoltók segítettek a mentőszolgálat munkatársainak először mentőautóba helyezni a sérültet, majd elkísérték a helikopterhez is, hogy segítsenek átemelni a hordágyat a légi járműbe. 

Kimaradt a tűzoltóság tájékoztatójából, hogy egy 35 éves férfi, a hevesi Kiss Miklós eszmélt legelőször, és ő indult elsőként a sérült segítségére. Azt, hogy valójában mi történt, az édesanyja, Pusománé Bencsik Ágnes osztotta meg szerkesztőségünkkel, aki nehezményezte, hogy a fia szerepe kimaradt a híradásokból. Több mint tíz éve nyaralnak Balatonlellén.  

– Emberfeletti dolgot tett a fiam, aki korábban a rendőrségtől szerelt le – mondta az édesanya. – Folyton edz, akár 160 kilométert tesz meg hegyes terepen, súlymellényben. Reggel felmegy a Kishegyre, és több kilométert úszik a Balatonban. Aznap este arra lett figyelmes, hogy valaki segítségért kiabál. 

Abban a pillanatban sprintelt, beugrott a tóba, egyszerre ért oda a vízimentőkkel. Ő ment be a 70 kilós német férfiért, ő emelte ki a vízből, és ő fektette le a parton. Egy vízimentő lány nem tudott segíteni, és egy vízimentő fiú fogta a sérült lábát, de az asszony fia volt az, aki foglalkozott a sérülttel. Stabil oldalfekvésbe helyezte a vérző embert, aki közben rohamot kapott, és elvesztette az eszméletét. Közben a német férfi feleségét is igyekezett nyugtatni. 

– Mondta a körülötte állóknak, hogy ne fényképezzenek, hanem hívják a mentőket – idézte fel az anya. – Az odaérkező tűzoltók közül az egyik azt mondta, ha nem lett volna ott a fiam, akkor ez az ember már nem élne. Együtt tették a hordágyra, segített. Sok vágás van a gyerekem lábán a kövektől, mert nem kímélte magát. Két napig nemigen tudott aludni, mert felment a vérnyomása. Nagyon sokat tett a fiam, és szeretném, ha mások is elismernék...    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában