Életmentés

2024.08.18. 16:05

Sikeresen élesztettek újra egy vízben elmerült férfit Siófokon

A Balatoni Vízirendészet kért vasárnap délelőtt segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatától (VMSZ), mert a Siófoki kikötőben elmerült egy férfi a vízben.

Forrás: VMSZ

Az Alsóörsön állomásozó sürgősségi mentőhajót, a Rupertet riasztották. Ekkor a férfi néhány perce már elmerült. Ezért a VMSZ búvára már a kifutás alatt, a maximális sebességgel haladó mentőhajón felöltözött és összeszerelte a jelölőbójákat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy gyorsan megtalálja a nem áttetsző vízben, a meder alján a bajbajutottat. A VMSZ közleménye alapján a mentőtiszt és mentőápoló szintén menet közben előkészítették az újraélesztéshez szükséges egészségügyi felszerelést, hogy ne veszítsenek egyetlen másodpercet sem. 

A vízimentők megkérték a szemtanúkat, hogy álljanak a parton pontosan abba a vonalba, ahol utoljára látták a az elmerült férfit. Ennek és a mentőhajó ultrahangos keresőjének köszönhetően rendkívül gyorsan megtalálták a bajbajutottat. Sikerült nagyon hamar a felszínre hozni, így megkezdték az újraélesztést a Rupert fedélzetén.

Közben az Országos Mentőszolgálat esetkocsija is megérkezett a mólóhoz, és a férfit a partra emelve együtt folytatták az ellátást a szakemberek addig, amíg kórházba szállítható állapotba nem került a férfi.

A képen a mentést végzők: Bagyó Gergely, Dencs Domonkos, Tim Attila, Libicki Éva és Kovács Ádám. Munkájukban részt vettek a VMSZ mentésirányító kollégái is: Pásztor Zsolt és Tápay Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában