Drónos akció

16 órája

A 89 megbüntetett sofőrből egyet fogdára vittek a rendőrök

Összehangolt akcióban 89 szabálysértő autóst büntettek meg a rendőrök Kaposváron és környékén. Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei a Készenléti Rendőrség egységeinek segítségével szeptember 24-én fokozottan ellenőrizték a város és vonzáskörzete forgalmát. Nemcsak civil kocsikkal, hanem drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Róbert

A rendőröknek biztonsági öv használatának elmulasztása, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, sebességtúllépés, valamint az elsőbbség szabályainak megsértése miatt összesen 89 esetben kellett intézkedniük. Az akciót két civil gépkocsi, tizenegy járőrautó, és egy drón is segítette. Az egyik megállított kocsit egy 37 éves lakócsai férfi vezette, és a sofőrön kívül a két utasa sem használta a biztonsági övét. A sofőrről kiderült, hogy nincs is jogosítványa, ezért őt előállították a kaposvári rendőrkapitányságra, majd engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, és a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték.

drón, rendőr
Drónnal is figyeltek a rendőrök Fotó: Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű ellenőrzést, ezért kérik a közlekedésben részt vevőket, hogy tartsák be a közúton érvényes szabályokat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában