Fotók

2024.09.09. 08:21

Baleset a cukorgyárban: vádat emeltek a tolatásvezető halála miatt

Halálos balesetet okozott egy a 60-as éveiben járó teherautósofőr, amikor nem vett észre egy gyárterületen közlekedő vasúti szerelvényt.

Kovács Gábor László

A több évtizedes vezetési rutinnal rendelkező sofőr 2023 februárjában a kora reggeli órákban a kaposvári cukorgyár területén közlekedett egy megrakott tehergépkocsival. Közel derékszögben jobbra kanyarodva egy megfelelően előjelzett, de biztosító berendezés nélküli vasúti átjárón akart áthaladni a balesetet megelőzően. Ugyanekkor egy nyolc vagonból álló vasúti szerelvény tolatást végzett a keresztezett pályaszakaszon. Az utolsó vasúti kocsin tartózkodott a tolatásvezető sértett, aki a vasúti átjáró előtt nem szállt le a szerelvényről, hanem a saroklépcsőn állva rádióadón keresztül tartotta a kapcsolatot a mozdonyvezetővel.

A baleset helyszíne.

Az ügyészség szerint a vádlott azonban figyelmetlenségből megállás és körültekintés nélkül haladt be a vasúti átjáróba, és nem észlelte a neki jobbról érkező vasúti szerelvényt, ezért annak utolsó vagonja a tehergépkocsi jobb oldalának ütközött, és a teherautó felborult. A tolatásvezető a tehergépkocsi és a vagon közé szorult, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően elhunyt. 

A történtek miatt a Kaposvári Járási Ügyészség halált okozó közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat. A Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratban a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó, büntetlen előéletű vádlott ellen felfüggesztett fogházbüntetést indítványoztak, és azt, hogy tiltsák el a közúti járművezetéstől.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában