Lopás

2 órája

Csábítás helyett kirabolták a részeg szlovák turistákat

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre zsebtolvajlás útján elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat két siófoki nővel szemben, akik közel fél millió forint készpénzt vettek el egy ittas szlovák turistától.

Koszorus Rita

Helyi fiatalok még idén júliusban Siófokon felfigyelt két ittas szlovák turistára, akiknek szexuális szolgáltatást ajánlottak, majd őket egy félreeső parkolóba vezették. 

Ott az előzetesen megbeszéltek szerint a fiatalabb nő lemaradt a sértett barátjával azért, hogy lefoglalja őt, közben pedig figyelje a rendőröket. A másik nő félrevonta a sértettet, akit tapogatni kezdett, majd a figyelmetlenségét kihasználva, észrevétlenül kivett a pénztárcájából ezer eurót és 40 ezer forint készpénzt. A két nő ezután sietősen távozott a helyszínről, majd a lopott pénzt elosztották. 

A siófoki rendőrök azonban a közterületi kamerák segítségével azonosították az elkövetőket, akik elfogásuk után beismerték a terhükre rótt bűncselekményt.

Az ügyészség a vádlottakat gyorsított eljárásban állította a Siófoki Járásbíróság elé. A bíróság a két nőt az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és a lopást végrehajtó idősebb nőt 1 év 6 hónap, míg a neki segédkező társát 10 hónap börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását mindkét vádlott esetében próbaidőre felfüggesztette.

A fotót a Siófoki Rendőrkapitányság rögzítette az elkövetés helyszínéről távozó elkövetőkről az egyik biztonsági kamera felvételének segítségével. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában