Lehetőség

1 órája

Közel hatvanezer lehet az ösztöndíj

Az Apáczai Ösztöndíjprogramra október hatodikáig lehet pályázni, amelyben akár havi 34 ezer forintos támogatást is kaphatnak a hátrányos helyzetű, jó tanulmányi eredményű szakképzési tanulók 7–19 hónapon keresztül.

Harsányi Miklós

A Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) tájékoztatása szerint a 6,2 milliárd forint keretösszegű program az anyagi ösztönzés mellett mentorok bevonásával tehetséggondozó támogatást is biztosít a fiataloknak. 

– A támogatás hatékony kiegészítése lehet a szakképzési ösztöndíjrendszernek, amely minden tanulót érint – közölték. – Utóbbinak köszönhetően a diákok tanulmányi eredményeik függvényében akár havi 59 ezer forint ösztöndíjat vagy ennél jóval magasabb munkabért is kaphatnak. 

Az Apáczai Ösztöndíjprogram az indulása óta több ezer hátrányos helyzetű, jó tanulmányi eredményű tanulót támogatott. A KSZC tíz intézményében az elmúlt három tanévben összesen 310 tanuló és 117 mentortanár vett részt az ösztöndíjprogramban. 

A program tanulmányi eredménytől függ, s a havi 16, 25 vagy 34 ezer forint anyagi ösztönzésen kívül tehetséggondozó támogatást is biztosít a teljes idő alatt. A pályázatokat október 6-ig lehet benyújtani a Kréta-rendszerben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában