Kifosztás

2 órája

Elaludt a taxira várva, el is lopták a telefonját Siófokon

Taxira várt, de közben elaludt egy részeg férfi, aki 2024 júliusában szórakozni érkezett Siófokra, ahol nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott. A hajnali órákban elhatározta, hogy hazamegy, ezért taxit hívott, majd annak érkezéséig lefeküdt az egyik hotel közelében lévő padra és elszundított.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

A szálloda környékén sétált egy nő, aki felfigyelt a padon alvó férfira. Odament a sértetthez, és öntudatlan állapotát kihasználva elvette tőle a mintegy 200 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd a készüléket a táskájába rejtette és távozott. A siófoki nyomozók azonban a közterületi biztonsági kamerák felvételinek elemzésével azonosították az elkövetőt, akiről kiderült, hogy korábban már kétszer elítélték kifosztás bűntette miatt. Ezért a nőt őrizetbe vették, és az ügyészség indítványt tett a letartóztatására. A Siófoki Járási Ügyészség ismét kifosztás miatt emelt vádat a harmincas éveiben járó, székesfehérvári nő ellen. 

Elaludt, majd ellopták a telefonját
Elaludt, majd ellopták a telefonját Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint az ellene korábban kiszabott két felfüggesztett szabadságvesztés elrendelésére tett
indítványt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában