Lovasok, táncosok lepték el Balatonboglár utcáit

Látványos szüreti felvonulást tartottak a hétvégén Balatonbogláron, ahova nem csak a környékről, de a vármegye minden részéről érkeztek érdeklődők és lovasok. Ezúttal nem csak a szőlőtermést és a hegy levét ünnepelték, hiszen a záruló önkormányzati ciklusról is mérleget vont a városvezetés.

Koszorus Rita

Balatonboglári Szüreti Fevonulás 2024.

Fotó: Németh Levente

Az igényesen felújított József Attila Művelődési Háztól indult a szüreti menet szombaton. Az intézményt az Építési és Közlekedési Minisztérium által biztosított 93,4 millió forintos forrásból újították fel. Az önkormányzati választáson már itt szavaztak a kislakiak, most azonban a szüreti felvonulás keretében ténylegesen birtokba vették az épületet. 
Az ünneplők innen a hajóállomás felé vették az irányt, onnan a Császta parkolóba, majd a Török Bálint utcai játszótérre és végül a Varga Béla Művelődési Házhoz érkeztek. A kisbíró minden egyes helyszínen kidobolta az elmúlt év legfontosabb boglári eseményeit. 

A felvonulást az önkormányzat támogatásával szervezte meg a Senior Táncegyüttes

Kilencedik alkalommal szervezzük a felvonulást, ahova számunkra is meglepő módon a vármegye minden pontjáról jelezték részvételi szándékukat érdeklődők. Ezért úgy gondolom, hogy nem csak a környéket mozgatjuk meg egy kicsit, de a szezont hosszabbító törekvésekhez is jól passzol a rendezvényünk.

– mondta lapunknak Osváth Péter, a Senior Táncegyüttes vezetője.  Fontos szempont volt, hogy a néphagyományokat ápolják és népszerűsítsék a népi táncot. Ezért hagyományos koreográfiát mutattak be a Boglári Bokrétákkal együtt, a talpalávalót a siófoki Sólya Zenekar szolgáltatta. A táncosokat a helyiek minden állomáson megvendégelték, ők pedig cserébe megtáncoltatták az összesereglett szép számú érdeklődőt. 
Igazi ünnep volt ez a nap, hiszen a rendezvényen is résztvevő testületi tagok a közelgő önkormányzati ciklus zárását is ünnepelték.  

 Ez volt az elmúlt évtizedek legnehezebb önkormányzati ciklusa, hiszen ahogy letette az esküt a testület, néhány hónappal később a covid miatt egy nagy trauma érte a várost, az országot és az egész világot.

– értékelte a hamarosan záruló önkormányzati ciklust Mészáros Miklós polgármester. 

Amint kilábaltunk a járványból jött az ukrán háború miatti energiaválság, ami miatt az uszodát is be kellett zárni. Nehezen, de átvészeltük ezt az időszakot, és még így is 4 milliárd forint értékben tudtunk fejleszteni

 – tette hozzá. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában