Gyász

2024.09.11. 11:35

Kerékpáros balesetben halt meg egy állatvédő kaposvári hölgy

Sokan gyászolják azt a középkorú kaposvári hölgyet, aki néhány nappal ezelőtt közlekedési balesetben vesztette életét.

Kovács Gábor László

Sokan ismerték, mert rengeteget tett az állatvédelemért, a neve ismert volt a kutyabarátok között. 35 éves tenyésztői munka állt mögötte, jótékonysági, szakmai-, és kutyás rendezvényeken találkozhattunk vele, sőt szaküzletet is nyitott az ebeknek és gazdáiknak.

Egy tragikus balesetben hunyt el, amelyről megkérdeztük a rendőrséget is. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata érdeklődésünkre azt közölte, hogy 2024. szeptember 3-án 18 óra 45 perckor Kaposváron, a Zaranyi utca irányából a Deseda felé közlekedett a kerékpárúton egy biciklis, amikor elvesztette uralmát a járműve irányítása felett és elesett. Az 52 éves asszonyt a mentők kórházba szállították, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap életét vesztette. A baleset körülményeit a kaposvári rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

A rendőrség tanácsai a baleset elkerülésére

A rendőrség a kerékpáros balesetek kapcsán hangsúlyozta: minden manőver, amely irányváltoztatással jár, fokozott figyelmet követel. A biciklisek csak műszakilag kifogástalan kerékpárral vegyenek részt a forgalomban, lehetőleg kerékpáros bukósisakban. A kerékpáros fejvédő használata mindenképpen ajánlott gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A baleseti tapasztalatok azt mutatják, hogy a fejvédő hatásos védelmet nyújthat.

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában