Fotók

5 órája

Roadpol akció Somogyban: életet ment a bekattintott öv

A Roadpol országos akció hétfőn indult Somogyban is. A Roadpol célja a passzív biztonsági eszközök, a biztonsági övek, a gyermekülések és a bukósisakok használatának ellenőrzése.

Kovács Gábor László

– Jellemzően szoktam figyelni – csúszott ki a magas, középkorú férfi száján a védekezés, amikor kiszállt a kocsijából, mert csütörtökön délután megállították a rendőrök az Egyenesi úton Kaposváron. Nem állt meg a Stop táblánál, ahogyan az utána érkező autó sem. A második kocsit egy munkásruhás férfi vezette, aki nem is emlékezett rá, hogy ő is hibázott. Választhattak, hogy postai csekken vagy a helyszínen fizetnek büntetést – tudtuk meg a Roadpol ellenőrzés során.

roadpol, rendőr, somogy, igazoltatás
A Roadpol akció keretén belül hétfőig találkozhatnak az autósok rendőrökkel az utak mellett. Fotó: Lang Róbert

– A szabályok arra valók, hogy betartsák őket, ezért én a biztonsági övet is mindig bekötöm – mondta a kaposvári Varga Imre, aki majdnem 50 éve ült először a volánhoz.       

A Roadpol országos akció hétfőn indult, és a passzív biztonsági eszközök, a biztonsági övek, a gyermekülések és a bukósisakok használatának ellenőrzésére terjed ki. A tapasztalok arról szólnak, hogy egyre többen kattintják be a biztonsági öveket, és ez nagyon hasznos, mert a balesetek kimenetelét befolyásolja.

Egész héten tart a Roadpol akció

– Nem mindegy, hogy egy balesetet meg lehet úszni anyagi kárral, vagy súlyos, akár halálos sérülést szenved a résztvevője – mondta Varga Zoltán, a kaposvári rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. – Ezzel együtt még mindig akadnak, akik elmulasztják bekötni magukat, és a másik leggyakoribb hiba, hogy vezetés közben sokan mobiltelefonálnak, holott erre már egyéb technikai megoldások is rendelkezésre állnak. 

A közlekedési akció ezen a héten tart, így az autósok egészen hétfőig találkozhatnak rendőrökkel az utak mellett.    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában