Fedélzeti kamerákkal, drónokkal figyelik az autósokat a rendőrök egész héten

2024.09.17. 09:23

Sokba kerül az elmulasztott mozdulat

Rendőrségi ROADPOL akció kezdődött hétfőn és tart vasárnapig Somogy útjain. A rendőrök a vármegyénkben fedélzeti kamerákat és drónokat is bevetnek, hogy még kevesebb szabálysértő maradjon észrevétlen.

Harsányi Miklós

A biztonsági övet is ellenőrzik

Fotó: Lang Róbert

Ezúttal elsősorban a biztonsági öv bekötését, a gyermekbiztonsági rendszer, illetve a motorosoknál a bukósisak használatát ellenőrzik. A szabályszegők komoly büntetésekkel számolhatnak. Aki lakott területen nem csatolja be az övet, 20 ezer forintot fizet, lakott területen kívül 30 ezer forint a tarifa, autópályán vagy autóúton 40 ezer forint a közigazgatási bírság.

Ezúttal a biztonsági öv használatát és a gyermekülés meglétét figyelik

Ha járművezetőként történik a mulasztás, akkor a bírságon kívül három-három, illetve öt büntetőpontra is számíthatnak a sofőrök. Akik nem használják a gyermekbiztonsági rendszert, azok 24 ezer forint bírságot és három pontot kapnak, s ha valaki a motoron bukósisak nélkül közlekedik, 26 ezer forint büntetést fizet és három pontra is számíthat. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság  arról is tájékoztatta: az autóbalesetekben szerzett sérülések leggyakoribb oka a biztonsági öv használatának elmulasztása. 
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában