Milliós zsákmány

2024.09.11. 08:13

Vadászpuskát is loptak a betörők Marcali környékén

Három férfi házakba tört be az éj leple alatt Marcali környéken, és egy vadászpuskát is zsákmányoltak a betörők.

Kovács Gábor László

A legfiatalabb betörő először 2023 tavaszán követett el vagyon elleni bűncselekményt, amikor egy Marcalihoz közeli faluban négy autókereket lovasított meg egy ház udvaráról. Ezután vérszemet kaptak a barátaival, és huszonéves férfi a társaival 2023 novemberében már együtt tört fel lakóhelyükön egy jól felszerelt ingatlant, ahonnan a televízión kívül egy vadászpuskát és fegyvertartozékokat is elvittek, bár fegyvertartási engedéllyel nem rendelkeztek. A 1,3 millió forint értékű lopott holmi nagy része azonban a rendőrségi nyomozás alatt előkerült, ám több tárgyat azonnal értékesítettek a tolvajok, akik korábban már voltak büntetve. 

vadászpuska, lopás
Az ellopott vadászpuska.

A Marcali Járási Ügyészség vagyon elleni bűncselekmények és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt nyújtott be vádiratot ellenük. Azt indítványozták, hogy a Marcali Járásbíróság a letartóztatásban lévő vádlottakat ítélje fegyházbüntetésre, és tiltsa el a közügyektől gyakorlásától. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában