Tűzoltó összesítő

2024.09.16. 10:58

Viharos hétvége: ravatalozóra és autóra is zuhant faág Somogyban

A viharos erejű széllökések miatt a hétvégén fák dőltek útra, járdára, kerékpárútra valamint az épületeken kívül vasúti sínekre és villanyvezetékre is. A somogyi tűzoltókat 85 helyszínre riasztották.

Harsányi Miklós

Tapsony külterületén egy kidőlt fa teljesen elzárta az utat, amelyet egy arra közlekedő autós későn vett észre és hogy elkerülje a ütközést, félig az árokba hajtott. A böhönyei tűzoltók fűrészelték össze a fát, megtisztították az úttestet, s a járművet visszahúzták az útra. A gépkocsi folytatni tudta az útját, személyi sérülés nem történt.

- Somogyban főként a Balaton déli partján okozott gondot az erős szél, vasárnap 78 esetben kérték a tűzoltók beavatkozását kidőlt fák miatt, amelyek 51 alkalommal közútra borultak - tájékoztatott hétfőn Mihályka Szabina,  a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. - Öt helyszínen a vezetékekről távolították el a fennakadt faágakat az egységek. Hat épületről darabolták le a megtépázott fák darabjait, úgy, mint Balatonbogláron, ahol egy leszakadt faág a ravatalozóra zuhant. Szántódon egy személyautót szabadítottak ki kidőlt fa ágainak fogságából a siófoki tűzoltók. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában