Agresszió

3 órája

Gyermekotthonban verte meg nevelőnőjét a 13 éves fiatal

A cigarettája miatt miatt robbant ki az ellentét a gyermekotthonban, a nevelőnő húzta a rövidebbet.

Barkóczy László

1832072992

Fotó: Antonio Guillem

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a fiúval szemben, aki nem tudta indulatát fékezni és a gyermekfelügyelő sértettre támadt egy Somogy vármegyei gyermekotthonban.

A vádiratban foglaltak szerint a terhelt – aki az elkövetés idején még nem töltötte be tizennegyedik életévét – 2023 áprilisában veszekedett nevelt társaival, ami során feldobták a fiú cigarettáját az otthon épületének csatornájába. A vádlott egy létrán felmászva megpróbálta a dohányterméket kiszedni, azonban a sértett ezt balesetveszélyesnek ítélte és megkérte a fiút, hogy jöjjön le, majd elzárta a létrát. A fiú nehezményezte, hogy nem jutott hozzá a cigarettájához, ezért dühében az otthon közösségi terében egy széket a földhöz vágott, aztán a sértettel kezdett kiabálni, miközben szidalmazta is a nőt. A 13 éves gyerek azonban továbbra sem tudott uralkodni magán, így a kezdeti szóbeli agresszió bántalmazásba torkolt, amikor a sértettet megrúgta és csuklójánál fogva rángatta.

A vádlott örjöngésének a gyermekotthonban egy utógondozott fiú vetett véget azzal, hogy szólt neki, ne csinálja

  • A  közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetése miatt a tizennegyedik életévét be nem töltött gyermek büntethető, ezért az ügyészség vádiratában a fiúval szemben próbára bocsátást kért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában