A rendőrök előbb értek a sofőr házához, mint ő maga

2 órája

A rendőrök már a kapuban várták az idős sofőrt, aki a szembeforgalomban száguldozott az M7 autópályán

A forgalommal szemben autózva a menetidő is hosszabb, legalábbis ez derült ki azonnal, amikor már a rendőrök várták balatonboglári otthonának kapujában azt az idős sofőrt. aki az M7-es autópályán a kőröshegyi völgyhíd előtt átszakította a terelést és behajtott a szemben közlekedők közé.

Hajdú Marianna

Ahogy azt a Sonline.hu is megírta, a szeptember végi, M7-esen történt eset olyan volt, mint egy izgalmas kalandfilm: feszültség, fordulatok és a szerencsés kimenetel. A 87 éves idős ember a forgalomelterelésen áttörve teremtett életveszélyes helyzetet. A rendőrség információiból kiderült, az idős sofőr éppen hazafelé tartott balatonboglári otthonába az M7 autópályán, a főváros irányába, amikor meglepő manőverével bekanyarodott a szemközt közlekedő forgalomba. Az esetről a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) munkatársai értesítették a rendőrséget.

M7, völgyhíd, autópálya
Az M7-esen a hajmeresztő manőver után a rendőrség azonnal lépett.

Versenyfutás az M7-es autópályától hazáig

A rendőrség azonnal lépett a bejelentés után a sofőr rendszáma alapján.  Nem csak az M7-es völgyhíd közelében kezdték el a sofőr keresését, hanem elindultak az otthonához is. A rendőrök előbb értek a az autós házához, mint ahogy ő maga megérkezett volna.

 Útközben az M7 autópálya felől hazafelé tartó férfit egy másik rendőri egység is észrevette. Az idős férfit közúti ellenőrzés alá vonták. Itt vált világossá, hogy ő az, aki percekkel korábban a forgalommal szemben haladt az autópályán, veszélyeztetve a közlekedőket.

Az idős férfi Balatonbogláron él, egyszerűen nem vette észre a terelést, és ahogy mesélte később a rendőröknek, nagyon megijedt, amikor rájött, hogy rossz irányba halad. De ami igazán megdöbbentő: ennek ellenére kilométereken keresztül hajtott tovább, egészen addig, amíg el nem érte a következő lehajtót, ahol végül elhagyta az autópályát. A rendőrök szerint hatalmas szerencse, hogy nem történt tragédia.

Büntetőeljárás indult ellene

A rendőrség közúti veszélyeztetés miatt eljárást indított az idős férfi ellen. A törvény szerint ilyen esetekben akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Szerettük volna azt a kamionsofőrt is megszólaltatni az esettel kapcsolatban, aki az történtek alatt azon igyekezett, hogy a szembe haladó forgalmat reflektorának villogtatásával figyelmeztesse a veszélyre. Sajnos sem írásban, sem telefonon nem tudtuk elérni a fuvarozó céget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában