Vészterhes

2 órája

Vádemelés a súlyos baleset után, maradandó lábsérülés lett egy rossz előzésből

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ügyészség egy húszas éveiben járó férfival szemben, aki nem az útviszonyoknak, illetve a gépjármű sajátosságainak megfelelően kezdett előzésbe egy teherautóval.

Marosi Gábor

Az eset még 2023 májusában történt Bárdudvarnokon. A vádlott sofőr két kollégájával munkáltatója magas felépítésű teherautójával 350-400 kilogramm gumiabroncsot szállított. Az előtte haladó autót a sofőr elkezdte előzni a teherautóval, azonban a baloldali forgalmi sávba egy hirtelen kormánymozdulattal tért át. Ettől az autó instabillá vált. A férfi ugyan igyekezett ellenkormányzással korrigálni a manővert, viszont a jármű az úttestről lesodródott végül egy fa törzsének csapódott. A baleset következtében a vádlott mindkét utasa súlyos, törésekkel járó sérüléseket szenvedett Az egyik sértett lábsérülése viszont maradandó fogyatékosságot eredményezett. 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetői eltiltást indítványozott.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában