ékszerek és festmények

2018.08.02. 13:40

Világmegmentő tervei vannak a marcali festőnek

Landi Vivien legutóbb Gadányban a Kukorica fesztiválon állította ki képeit. A Marcaliban élő alkotó gyerekkorát töltötte a faluban, számos kellemes élménye fűzi a tájhoz.

Andricz Gabriella

– Erre a kiállításra kizárólag olyan tájképeket készítettem, amelyeket a helyi környék ihletett – mondta Landi Vivien. – Nagyon jó volt ilyen természet közeli helyen felnőni. – Sokat mentünk a hegyre nagyszüleimmel, őriztük a kajszibarackot és a hulló almát. Imádtam az aratásokat, ülhettem a kombájnban, cipelhettem a vödröket, futkoshattam a tarlón. Ezek az emlékek mélyen belém ivódtak, és máig bennem élnek, falusi hangulatú képeim alapját képezik.

– Akrill festékkel festek, ezzel a módszerrel tudom leginkább kifejezni azt a harsány színvilágot, ami körülvesz minket – fogalmazott Landi Vivien. – A fotógyűjteményemet is elhoztam Gadányba, a képek bemutatják, hogy nagyszüleink idejében a falu fiataljai mennyi önkéntes munkát végeztek a köz javára.

Landi Vivien másik kedvenc témája a Balaton, ami szintén kifogyhatatlan ihletforrás számára. Egy alsóörsi nyaralás emlékét idézi fel az alkotó, ahol elkezdte festeni a jellegzetes balatoni tájképeit. Két-három színre redukált képek, ahol többnyire a kék árnyalat dominál. Vivien mindemellett ékszereket is készít, amelyek egy kis medálba foglalt miniatűrök, festményeinek reprodukciói. A természet szeretete arra ösztönözte, hogy az újrahasznosítás jegyében is alkosson.

– Világmegmentő terveim és ötleteim vannak, sok mindent gyűjtök, amit más már kidobna, és próbálok belőle új értéket teremteni – mondta Landi Vivien. – Póló anyagból készítek különböző fonási technikákkal ékszereket, amelyek szintén nagyon dekoratívak. Készítésük felér egy művészetterápiával, hisz az alkotás közben teljesen átlényegülök és más dimenzióba kerülök.

Figyelemreméltó az alkotó másik sorozata is, amely farmerképekből áll, itt a szövet nem varrással, hanem egy különleges eljárással kerül a vászonra. A színvilágok együttes jelenléte, a varrások, tűzések, gyűrődések játéka érdekes felületet alkot, kiváló eszköze a balatoni tájképeinek is. Vivien számos helyen kiállított már, azt mondja, ma már megtalálják a lehetőségek.

A nyár folyamán Somogyváron, Mesztegnyőn voltak láthatóak a munkái és készül a legújabb kiállítására Buzsákra, Imremajorba és Somogysámsonba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában